Cartea ”Zori Însângerate”, scoasă de pe piață fără motiv. Col. SRI (r) Tudor Păcuraru: să fie lucrătura celor care încearcă să-și acopere faptele?

Cartea ”Zori Însângerate”, apărută pe piață în acest an, pe 12 aprilie, scoate la iveală secrete din dosarele CNSAS despre conflictele interetnice din 1989-1990. deși a avut succes datorită numirii clare a câtorva vinovați și a dezvăluirii detaliate a metodelor pe care cei vinovați le-au folosit, a fost interzisă în anumite zone din România.

Col. SRI (r) Tudor Păcuraru, unul dintre cei doi autori ai cărții, a scris, pentru evz.ro, că, la Bistrița, conducerea rețelei locale de distribuție a determinat scoterea cărții de pe piață. Mai mult decât atât, copiile au fost returnate, purtând eticheta de ”invandabil”. Potrivit autorului, o asemenea situație regăsim și în Alba Iulia și în Cluj.

”Singura explicație plauzibilă e o versiune a Sindromului Stockholm”

”Considerăm că principala reușită a volumului ”Zori Însângerate” e numirea clară a celor câțiva vinovați și dezvăluirea detaliată a metodelor pe care le-au folosit. Vinovăția o poartă patru cetățeni din Ungaria, dintre care trei au fost deconspirați, în presa din țara vecină, ca spioni. Acest nucleu subversiv, ajuns vremelnic la conducerea fostei Republici Populare Ungaria, a angrenat structurile de decizie și putere ale statului comunist ungar într-o tentativă eșuată de declanșare a unui război civil în Transilvania. Făptuitorii chiar s-au lăudat public cu isprăvile lor – dar numai după împlinirea termenului de prescripție!

Nu, nu românii sunt de vină! Și – culmea! – nici maghiarii nu sunt de vină. În mod normal, această concluzie ar fi trebuit să fie primită cu ușurare de cele două comunități etnice. Dar spre marea noastră mirare, nu a fost așa. Aflăm că la Bistrița, intervenția conducerii rețelei locale de distribuție a determinat scoaterea de pe tarabă a volumului și returnarea ca ”invandabil”. Situații punctuale similare ni se semnalează la Alba Iulia și Cluj. Păi… să fie lucrătura celor care încearcă să-și acopere faptele? Asta ar însemna, implicit, că s-a activat o filieră de sabotaj … sovietică în Ardealul de Nord. Prea puțin probabil! Singura explicație plauzibilă e o versiune a Sindromului Stockholm.

(…) Când te amorezezi de bandiți și tâlhari, se cheamă că ai Sindromul Stockholm. Se vede treaba că, atunci când te amorezezi de spioni și diversioniști sovietici defuncți, de moștenirea Brigăzilor în Pufoaice, suferi de Sindromul Bistrița…”, notează acesta pentru sursa anterior menționată.

Cei care doresc să achiziționeze volumul „Zori însângerate”, scris de col. SRI (r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir, pot să îl comande online pe www.agoramag.ro.

Sursă foto: Youtube/EVZ Capital