Potrivit unei analize realizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), peste 29% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate săptămâna trecută (16 – 22 noiembrie) în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Prahova, Sibiu şi Bihor.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, bazat pe datele raportate până la 22 noiembrie, 29,2% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Constanţa, Prahova, Sibiu şi Bihor.

Tot săptămâna trecută, 33,3% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Braşov.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1 din 59 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Potrivit INSP, 83,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 59,2% s-au înregistrat la bărbaţi.

Conform raportului, 95,3% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

CITEŞTE ÎNTREG RAPORTUL AICI.

Raed Arafat despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 din România

Campania de vaccinare anti-COVID va începe și în România imediat ce vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel european, spune Raed Arafat. Șeful DSU a subliniat că revenirea la o viață normală se va face mai rapid dacă oamenii vor accepta să se vaccineze.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-COVID este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță.

Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a transmis Raed Arafat la Digi24.