Secretarul de stat Raed Arafat a fost ținta unui atac lansat de avocatul Gheorghe Piperea, care l-a acuzat că el este cel care l-a numit Adrian Ionel în funcția de director general al Unifarm.

Trebuie precizat că Ionel este ținta unui uriaș scandal, fiind acuzat că a cerut o mită uriașă, de 760.000 de euro, pentru achiziționarea de către Unifarm a măștilor medicale care ulterior au fost distribuite în cadrul sistemului sanitar.

”Act juridic plin de bizarerii și falsuri”

Iar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat deja demisia lui Adrian Ionel de la conducerea Unifarm.

Gheorghe Piperea a postat marți seară pe Facebook o serie de documente privind dosarul DNA în care șeful UNIFARM, Ionel Eugen Adrian, este acuzat că a cerut 760.000 euro mită.

”Priviți cu atenție pozele atașate. Măriți imaginea, dacă e nevoie. Urmăriți, mai ales, semnăturile și informațiile scrise cu mâna.

Veți vedea că fostul (până azi) șef de la Unifarm, actualmente urmărit penal pentru mită și pus sub control judiciar de DNA, a fost numit in 2012, printr-un act juridic plin de bizarerii și falsuri.

”Documentul este semnat cu bară”

Astfel, documentul este semnat cu bară de cineva, în locul lui Ponta. Din documentul din 2020 rezultă foarte clar cine a semnat documentul, ca și când ar fi fost Ponta: fostul subsecretar de stat din 2012 și actualul “comandant al acțiunii”, domnul Arafat. Semnătura din 2012 e aceeași cu cea din 2020”, a scris avocatul Piperea pe Facebook.

Intrat în direct prin telefon, Raed Arafat a confirmat la Antena 3 că a semnat documentul cu pricina, dar că nu vede nicio problemă în acest lucru.

”Am semnat numirea domnului Ionel în consiliul de administrație al Unifarm, nicidecum în poziția de director general”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a explicat că, în 2012, era ministru delegat al Sănătății de către ministrul interimar, premierul Victor Ponta.

”O campanie de defăimare”

Arafat a arătat însă că se încearcă o campanie de defăimare la adresa sa, în contextul controverselor legate de măsurile adoptate de autorități pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea a susținut, în schimb, că de fapt anumite interese doresc să scape de medicul Raed Arafat de la conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La rândul său, avocatul Gheorghe Piperea a declarat, în cadrul aceleiași emisiuni, intrat în direct prin telefon:

”Nu am nimic personal cu Arafat, nu este niciun fel de atac. Dar din explicațiile domnului Arafat reies niște mari probleme. Domnul Arafat era în 2012 ministru delegat de către un delegat, ceea ce nu există. Așa ceva în opinia mea este ilegal.

Ordonanța aceea 109/2011 privind conducerea corporatistă prevede niște proceduri prealabile, care nu au fost îndeplinite.

Ca și domnul Isărescu, văd că și domnul Arafat are curajul să intre într-o o dispută cu mine. Eu nu sunt instrumentul nimănui. Știți foarte bine că eu nu sunt nici cu ochi albaștri, nici cu trese.

”Eu l-am apărat în stradă în 2012”

Îi reamintesc domnului Arafat că eu l-am apărat în stradă în 2012, însă astăzi vorbim despre cu totul altceva”.

Piperea a susținut că, în ciuda meritelor incontestabile ale lui Raed Arafat, acesta nu trebuie apărat chiar și atunci când greșește, pentru că în acest mod se practică dubla măsură.

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat la informaţia că în 2012, când era premier şi ministru interimar al Sănătăţii, a semnat pentru numirea lui Ionel Eugen Adrian la Unifarm.

”E o prostie și o manipulare”

Pe documente apare semnătura lui Raed Arafat, care a semnat în locul lui Victor Ponta. Liderul Pro România susţine însă că este irelevant cine l-a numit în Consiliul de Administraţie al Unifarm pe Ionel Adrian, din moment ce directorul este ales ulterior de Consiliul de Administraţie.

„E o prostie și o manipulare. Normal că nu am semnat. Eu delegasem toate atribuțiile către Raed Arafat, dar Ministrul Sănătății (2012 Arafat – în 2016 Voiculescu) nu numesc direct la Unifarm, ci doar numesc Consiliul de Administrație.

Oricum, ce treabă şi ce vină au cei care au semnat în 2012 / 2016 (Arafat și Voiculescu) cu faptul că în 2020 acest director lucra direct cu Orban și Tătaru a luat șpagă? E o prosteală totală”, a declarat Victor Ponta pentru STIRIPESURSE.RO.

Puteți vedea mai jos postarea de pe Facebook a avocatului Gheorghe Piperea.