Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis. Se pare că pandemia de coronavirus i-a dăunat grav șefului statului. Acesta pierde teren extrem de mult în fața populației.

Iohannis pierde teren

Klaus Iohannis a câștigat lejer al doilea mandat la Palatul Cotroceni după ce a umilit-o pur și simplu pe Viorica Dăncilă la finalul anului trecut. Șeful statului începe însă să piadă teren la nivel de încredere în populație.

Cel puțin asta spune ultimul sondaj dat publicității. La nivel de național, șeful DSU, Raed Arafat, nu are rival. Are 62% cotă de încredere. Din păcate pentru Iohannis, șeful statului a pierdut și locul 2 al clasamentului, acolo unde este Gabriela Firea, cu 33%.

Sondajul comandat de România TV celor de la Sociopol îl așează pe Iohannis abia pe locul 3 al clasamentului, la egalitate cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ambii cu 32%. Aceste cifre ale Institutului Sociopol, condus de către Mirel Palada sunt cel puțin surprinzătoare.  Până acum câteva luni, Iohannis avea aproape 50% cotă de încredere. Se pare că pandemia i-a dăunat grav șefului statului.

Cotă de încredere Sociopol

Raed Arafat 62%

Gabriela Firea 33%

Klaus Iohannis 32%

Nelu Tataru 32%

VEZI DECUMENTUL AICI