Veste proastă pentru românii care începuseră să se adune în faţa Palatului Victoria: prin Hotărârea de Guvern adoptată luni, 18 mai, Executivul a interzis, pe perioada în care România se află în starea de alertă, orice fel de mitinguri şi demonstraţii.

Circa 200 de persoane au protestat, vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de măsurile luate de guvernanţi în ultimele două luni, cât România s-a aflat în stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, dar şi faţă de cele care vor urma acum, pe perioada stării de alertă.

Din cauza unei gafe a Guvernului, până luni, 18 mai, cei care încălcau deciziile autorităților nu puteau fi sancționați în niciun fel.

Ce scrie în documentul Guvernului?

„Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise”, se arată în Hotărârea de Guvern adoptată luni.