Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului. Ei cer demisia echipei conduse de Ludovic Orban. Protestul a fost inițiat pe o rețea de socializare. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat criza din sănătate și de măsurile luate în starea de urgență și în cea de alertă.

Trebuie precizat că astfel de manifestări sunt interzise pe perioada stării de alertă. În zonă sunt și jandarmi, dar manifestația este, deocamdată, pașnică. Bucureștenii sunt nemulțumiți că au fost ținuți în case, timp de două luni, în starea de urgență, și sunt nemulțumiți și de restricțiile din starea de alertă.

Un lucru semnalat însă de presă este legat de nerespectarea măsurilor cerute de autorități. Din imagini, se vede clar că protestarii nu respectă măsura distanțării sociale.

Reacția Jandarmeriei

Din cauza unei gafe a guvernului, până luni, cei care încalcă deciziile autorităților nu pot fi sancționați în niciun fel. Jandarmii atrag atenţia cu privire la faptul că, în timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşuarea de mitinguri, demonstraţii sau alte astfel de întruniri sunt interzise.

„Fiți responsabili!

În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.