Şoferii surprinşi nepregătiţi de prima ninsoare mai serioasă au mari probleme în încercarea de a se deplasa pe şoselele care traversează masivul Bucegi. Atât în zona Pârâul Rece cât şi la Predeal sau Sinaia s-au format coloane lungi de vehicule din cauza neechipării maşinilor cu cauciucuri de iarnă. Asta pentru că puţini se aşteptau ca prima ninsoare să apară la început de octombrie.

Conform unor şoferi aflaţi la această oră în trafic, atât la Predeal cât şi la Braşov sau Râşnov, echipajele de poliţie sfătuiesc particianţii la trafic să se întoarcă din drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător. Nici varianta DN 1A, prin Cheia, nu este de luat în calcul, în zona Babarunca existând acum un strat consistent de zăpadă.
UPDATE: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunțat situația creată pe DN1 și DN1A abia la ora 16.50 menționând că aduce la cunoștința participanților la tarfic „că în intervalul orar 14:00 – 15:30 circulaţia rutieră a fost închisă pe sectorul de drum DN 1, Braşov – Predeal, s-a acţionat cu 2 ATB cu lamă, 2 Unimog şi 1 Încărcător, iar pe sectorul de drum DN 1A, Cheia – Braşov, circulaţia a fost închisă în intervalul orar 14:00 – 16:00, s-a acţionat cu 1 Unimog şi 1 Încărcător, în vederea curăţării părţii carosabile de zăpadă”.

Conform CNADNR, în prezent (n.n. ora 17.00), sectoarele de drumuri naţionale cu circulaţia închisă sunt: DN 73A,  Predeal – Râşnov; DN 2D, Greşu – limită judeţ Covasna –Ojdula. Sectoare de drum naţional cu circulaţie restricţionată sunt DN 10, Prejmer – Întorsura Buzăului, circulaţie restricţionată începând cu ora 14:00, se acţionează cu 1 ARD; DN 73, Câmpulung – Bran, traficul este resticţionat pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; se acţionează cu 1 Unimog, 1 ATB cu lamă şi 1 Încărcător.