Liviu Dragnea se află într-o stare de disparare maximă după ce a aflat că un apropiat al său a început să dea declarații! E vorba de fostul consilier al liderului PSD. Acesta a fost audiat în dosarul ce vizează vizita fostului președinte PSD în Statele Unite în ianuarie 2017, relatează Realitatea PLUS.

Dosarul care vizează vizita lui Liviu Dragnea în SUA a fost deschis după ce fostul președinte PSD a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acea vreme, fostul lider PSD apărea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, ca vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017. Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini.

Trebuie menționat că în acest dosar a mai fost audiat de procurorii anticorupție și George Maior, fost șef al SRI și actual ambasador al României în SUA, ca martor, în septembrie anul trecut. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat atunci că a fost audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar legat de vizita lui Liviu Dragnea în SUA, susţinând că a avut o discuţie „foarte plăcută” cu procurorii.

„Am fost audiat în calitate de martor în legătură cu dosarul vizitei fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA. De mult timp voiam să vin. O discuţie foarte plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot să vă dau detalii, dar o discuţie foarte plăcută”, a spus Maior la ieşirea din DNA.

Întrebat de jurnalişti care a fost rolul său în organizarea vizitei lui Dragnea şi Grindeanu în SUA, Maior a precizat: „Nicio implicare (…). Domnul Dragnea poate să spună orice. Discuţia foarte plăcută în calitate de martor. Mâine mă întorc în Statele Unite (…). În calitate de martor, poţi să spui multe despre contextul unei vizite”.

El a precizat că nu a săvârşit niciodată vreo infracţiune şi că este „satisfăcut” de ce le-a spus procurorilor.