Liviu Dragnea are parte de vești groaznice. Legătura sa cu Trump a picat. E vorba de Elliott Broidy, care a fost pus sub acuzare. Acesta este fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump.

Elliott Broidy a fost pus sub acuzare de procurorii federali americani, transmite Bloomberg, citat de G4media. Acesta este acuzat că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia.

Jho Low, acuzat că a delapidat fondul malaezian, i-a plătit inițial lui Broidy 6 milioane de dolari pentru lobby pe lângă Departamentul de Justiție și i-a promis încă 75 de milioane de dolari dacă reușea să stopeze investigația, se arată în documentele procurorilor. Bloomberg susține că modul în care este prezentată acuzația indică faptul că Broidy ar urma să pledeze vinovat și să coopereze cu procurorii, dar un purtător de cuvânt al acestuia a refuzat să comenteze. Broidy a încercat în repetate rânduri să aranjeze o partidă de golf între președintele Trump și premierul Malaeziei, pentru a rezolva problema, dar șeful statului american a refuzat, transmite Bloomberg.

Un fost angajat al Departamentului pentru Justiție, George Higginbotham a recunoscut că a aranjat transferul a milioane de dolari din conturile lu Jho Low într-o firmă de avocatură deținută de soția lui Elliott Broidy, scrie New York Times.

În jurul numelui lui Broidy au apărut mai multe scandaluri. Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România.