Preşedintele Statele Unite, Donald Trump (74 de ani), şi-a încheiat tratamentul pentru COVID-19 şi este pregătit să-şi reia angajamentele publice începând chiar de sâmbătă, potrivit informaţiilor furnizate într-o notă de către Sean Conley, medicul de la Casa Albă, transmit dpa şi AFP.

Conform lui Conley, Donald Trump „a reacţionat per total extrem de bine la tratament” şi sănătatea sa „a rămas stabilă şi lipsită de orice indiciu care să sugereze un progres al bolii” după întoarcerea la Casa Albă.

„Sâmbătă se împlinesc zece zile de la diagnosticul de joi şi, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate stabilite de echipă, anticipez pe deplin revenirea în siguranţă a preşedintelui la angajamentele publice la acel moment”, a mai precizat medicul de la Casa Albă.

După ce a fost internat în spital, Donald Trump a revenit luni seara la Casa Albă şi de atunci a declarat de mai multe ori că se simte foarte bine, fiind nerăbdător să reia campania electorală şi preocupat să proiecteze imaginea unui lider în formă.

Nevoit să nu părăsească deocamdată Casa Albă, preşedintele Donald Trump a declarat, joi, că nu crede că este contagios şi se simte suficient de bine pentru a relua mitingurile de campanie, scrie Agerpres.

„Mi-ar plăcea să organizez un miting în seara asta. Am vrut să fac unul aseară”, a declarat el pentru Fox Business Network, adăugând că „dacă sunt la un miting, stau singur, foarte departe de toată lumea”.

„O binecuvântare de la Dumnezeu”

Donald Trump a afirmat că faptul că a contractat coronavirusul a fost o ‘binecuvântare de la Dumnezeu’, care l-a expus la tratamente experimentale pe care a promis că le face gratuite pentru toţi concetăţenii săi, transmite Reuters. El a subliniat în mod repetat cât de bine se simte în timpul recuperării de pe urma COVID-19.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată”, a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri, explicând că faptul că a fost tratat cu medicaţie de la Regeneron Pharmaceuticals i-a permis să constate pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta.

Preşedintele, care a fost foarte criticat pentru răspunsul întârziat la pandemia care a ucis peste 211.000 de americani, şi pentru a-şi fi pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măştilor la Casa Albă şi în campania electorală, a vorbit şi despre un tratament similar de la Eli Lilly and Co.

‘Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit’, a afirmat el.