Valentin Ştefan Dragnea, fiul fostului lider al Partidului Social Democrat, alături de soţia sa, se îngroapă în datorii. Mai exact, este vorba despre firma lui Dragnea jr., Nutrelo Group S.A., pe care acesta o deţine alături de un alt asociat.

Firma de cultivare de cereale a fiului lui Dragnea s-a împrumutat cu 6,3 milioane de lei (aproape 1,3 milioane de euro) de la o bancă din România, motivul fiind subvenţiile de la APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), care nu au intrat încă în conturile firmei. Valentin Ştefan Dragnea şi soţia sa, Alexandra, au garantat returnarea sumei împrumutate de la Banca Transilvania.

Un document publicat în Monitorul Oficial menţionează “Contractarea de la BANCA TRANSILVANIA – S.A. (Banca) a unei facilități de factoring APIA, în valoare de maximum 6.300.000 RON (șase milioane trei sute de mii RON), cu valabilitate până la data încasării creanțelor de la APIA, în condițiile negociate cu Banca.”

“Aprobarea garantării facilității de tip factoring APIA” s-a realizat cu “Cesiune asupra creanțelor rezultate din adeverința nr. 449 din data de 07.07.2020 emisă în baza Convenției privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA campania 2020, la valoarea adeverinței APIA lei, cu înregistrarea la RNPM pe aviz specific.”, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

În plus, este menţionată şi garanţia faptului că soţii Dragnea vor deveni datori băncii, în cazul în care Nutrelo Group S.A. nu va returna împrumutul: “Fideiusiunea solidară acordată de dl. Dragnea Ștefan Valentin, (…), precum și de dna. Dragnea Gina Alexandra, (…), până la rambursarea integrală a factoringului APIA și a oricăror sume datorate în temeiul contractului de factoring.”

Ce afaceri mai are fiul lui Liviu Dragnea?

La începutul lunii iulie, jurnaliștii de la liberinteleorman.ro scriau că Valentin Ştefan Dragnea se apucă de o afacere incredibilă: creşterea cămilelor. Ei aminteau că familia Dragnea și-a construit în timp o veritabilă rețea a oamenilor de încredere. Printre ei se numără Liviu Ilie Dragne, pe care lumea îl cunoaște mai mult în calitate de administrator al Fermei Salcia și fratele finului lui Liviu Dragnea, Gabriel Putineanu.

„Cei doi au afaceri peste tot, intră și ies din structuri de acționariat, cedează și primesc acțiuni de la fiul lui Dragnea și își pun pielea la bătaie ori de câte ori este necesar pentru ca familia Dragnea să iasă din schemă cu obrazul aparent curat. Vom face, în cele ce urmează, un periplu prin activitatea uneia dintre cele mai importante business-uri ale lui Valentin Dragnea, Nutrelo Group, care deține, potrivit surselor noastre, și hotelul Turris, o altă afacere marca Dragnea.

Interesant este felul în care acționarii persoane fizice se transformă treptat în acționari juridici, deținuți, prin tot felul de jocuri și strategii, în totalitate de acest Valentin Dragnea, specializat în transporturi”, a arătat sursa citată.