Veste cruntă primită de Liviu Dragnea în spatele gratiilor. Dacă în urmă cu patru ani avea aproape toată puterea din România în propriile mâini, acum totul a devenit o amintire.

Dragnea e terminat!

Dragnea a mai primit o veste proastă în pușcărie. Nici măcar în PSD nu mai e o voce acultată.  În prim-plan apar Carmen Dan, fostul ministru de Interne. „CEx PSD Teleorman a decis ca Dănuț Cristescu să deschidă lista pentru Senat, iar Florin Piper pe cea pentru Camera Deputaților”, anunţă cronicadeteleorman.ro.

Faptul că aceste alegeri interne au scos-o din joc pe Carmen Dan poate însemna şi că rivalii lui din judeţ profită la maxim de faptul că Dragnea este închis din cauza dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție l-a lăsat pe Liviu Dragnea fără libertate, dar şi fără influenţa şi puterea pe care le avea când era şeful PSD. „Carmen Dan și Viorica Dăncilă nu vor candida la alegerile parlamentare. Fostul ministru de Interne și actual senator, Carmen Dan, a pierdut categoric în fața lui Dănuț Cristescu, la o diferență de 83 de voturi”, mai spune sursa citată.

Odată cu încarcerarea lui Dragnea, la şefia PSD a urmat Viorica Dăncilă, înlocuită ulterior de Marcel Ciolacu. Şi în Teleorman se pare că s-a realizat schimbul de generaţii.

Nu se știe deocamdată care mai sunt în prezent raporturile între Dănuţ Cristescu şi Liviu Dragnea. În trecut, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman nu s-a abţinut să-l susţină pe Dragnea inclusiv pentru alegerile prezidenţiale la care în cele din urmă participat Viorica Dăncilă.

Acum, Cristescu este primul pe lista pentru Senat, iar în ceea ce o priveşte pe Dăncilă, jurnaliştii locali au precizat că ea nici măcar nu a participat la competiția internă.

Asta s-a întâmplat în care ea anunțase public că vrea să candideze la alegerile parlamentare. „Poate se bazează pe faptul că i se va oferi conducerea națională a partidului un loc pe lisele din alt județ”, se mai arată pe cronicadeteleorman.ro.

„Nici Violeta Răduț, actual deputat, nu va mai candida pentru un nou mandat. Pentru un loc pe lista pentru Camera Deputaților s-au înscris Paul Stancu, Violeta Răduț, Florin Piper Savu, Mădălin Borș și Ioana Panagoreț.

În urma votului dat de membrii CEx Județean, primul pe listă este Florin Piper, pe locul al doilea s-a situat Paul Stancu, iar poziția a treia a fost ocupată de Ioana Panagoreț”, arată cronicadeteleorman.ro.