După ce a auzit că ar urma să fie exclisă din PSD pentru că a absedantat de la votul pentru moțiunea de cenzură, Carmen Dan a răbufnit cu totul. Se pare că fostul ministru a fost nevoit să stea în izolare, după ce mama sa a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

„Toţi cei care trebuie să analizeze situaţia fiecărui parlamentar care astăzi au absentat vor ţine cont de prevederile legale. Cred că aş fi singurul membru de partid care ar fi exclus pentru că respectă legea. N-am făcut altcceva decât ce dispune legea”, a declarat Carmen Dan, în direct la România TV.

Totodată, Carmen Dan a prezentat și documentul care atestă faptul că mama sa are Covid-19, pentru a înlătura orice suspiciune la nivelul conducerii PSD. 

”E vorba despre mama mea”

Întrebată ce lege ar fi încălcat dacă ar fi fost prezentă în Parlament, Carmen Dan a explicat:

„Este un ordin de ministru care stabileşte care este conduita în astfel de situaţii, fiind contact direct cu o persoană testat pozitiv cu SARS-COV-2. E vorba despre mama mea.

Cu mama m-am dus în Urgenţe la Spitalul Floreasca joi. După ce i s-a făcut triajul, i s-a făcut testul COVID. A venit rezultatul sâmbătă, din păcate, pozitiv”, a spus fostul ministru de Interne.

Nu a trădat pe nimeni

Declarațiile lui Carmen Dan survin la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a vorbit la Antena 3 despre faptul că va propune mâine excluderea tuturor celor care au lipsit lipsit astăzi de la vot, inclusiv a fostului ministru de Interne Carmen Dan.

„Nu vreau să citesc mesajele publice în nota aceasta, mi-e greu să cred că pot fi acuzată de trădare. A fost povestea aceea cu butonul de la care se acțonează, vă asigur că povestea cu butonul nu se aplică în ceea ce mă privește.

Sunt într-o situație în care nu doresc nimănui să fie și într-o astfel de situație nu am altă conduită decât aceea de a respecta prevederile legale”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.