Se pare că partidul a comandat mai multe analize în baza cărora se va stabili sub ce forma va candida PSD la viitoarele alegeri locale și parlamentare din 2020, au declarat surse din conducerea PSD, pentru Digi24.

Analiza trebuie să stabilească dacă pentru PSD este mai bine să candideze singur la locale, sau într-o alianță cu alte partide, sub o altă denumire. De asemenea, sunt luate în calcul parteneriate cu Pro România sau cu ALDE.

Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar al PSD, care cel mai pobabil va candida la Congres pentru funcția de președinte, are o relație bună cu Victor Ponta, astfel încât discuțiile despre o alianță cu Pro România sunt deschise.

Cine se întoarce în PSD?

La ședința CEx care va avea loc luni, Marcel Ciolacu va propune conducerii interimare suspendarea suspendării lui Robert Negoiță. Astfel, primarul sectorului 3 va fi din nou membru de partid. Ciolacu a declarat săptămâna aceasta că și-ar dori ca în 2020 Robert Negoiță să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

De asemenea, în zilele următoare Marcel Ciolacu se va întâlni  și cu Mihai Tudose pe care încearcă să îl convingă să se întoarcă în partid. Aceleași discuții sunt purtate și cu Sorin Grindeanu, în prezent președinte ANCOM.

În ceea ce-l privește pe Eugen Teodorovici, acesta a fost scos din toate calculele de noua conducere a partidului. Potrivit unor surse, fostul ministru al finanțelor  ar fi cerut funcția de președinte al ASF însă a fost refuzat.