Totodată, purtătorul de cuvânt al liberalilor a subliniat că amânarea rotativei guvernamentale este o dovadă a responsabilităţii, iar premierul Nicolae Ciucă este un garant al stabilităţii.

Nu se discută niciun element politic până la rezolvarea problemelor din învățământ

„Oricine înţelege că nu poţi să schimbi un guvern în mijlocul unei situaţii sociale. În condiţiile în care şcolile sunt închise, în condiţiile în care sunt purtate negocieri, cei trei preşedinţi ai coaliţiei de guvernământ au spus foarte clar că asumă cu responsabilitate rezolvarea acestei situaţii şi e foarte important că nimeni nu îşi permite să se joace cu instabilitatea instituţională, iar pentru noi cel mai important acesta este,, înaintea oricărui calcul politic sau a altor chestiuni din planul secund”, a declarat Ionuţ Stroe.

De asemenea, acesta a subliniat că nu ar exista tensiuni în PNL.

„Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi şi acest gest este absolut normal. Nu cred că ar fi fost nevoie de şedinţe interminabile de partid să nu acceptăm şi să susţinem un gest de normalitate. Nu s-a schimbat nimic de ieri până astăzi. Guvernul şi premierul rămâne în funcţie şi, mai mult decât atât, asumă această continuitate pentru a rezolva problema crizei din Educaţie. Am văzut tot felul de ştiri pe surse, că ar exista tensiuni în PNL.

Vă asigur că nu a fost vorba de aşa ceva şi, mai mult decât atât, e absolut normal ca acest act de responsabilitate să nu fie condiţionat de niciun fel de şedinţă de partid. Premierul Ciucă a spus foarte clar că rămâne la Palatul Victoria pentru rezolvarea acestei situaţii. Până ce situaţia din Educaţie nu se va rezolva, nu se discută niciun fel de element politic sau legat de rotativă sau de dezbateri interne ale unui partid sau funcţii sau ce probabil îşi doresc unii ce lansează astfel de mesaje”, a mai spus Stroe.

Nicolae Ciucă a preferat că nu demisioneze pentru a rezolva problema cadrelor didactice

Potrivit informațiilor transmise de purtătorul de cuvânt al PNL, Nicolae Ciucă a preferat că nu demisioneze pentru a rezolva problema cadrelor didactice aflate în grevă.

„Atâta timp cât s-a constatat că evoluţia acestei situaţii nu este pozitivă, în sensul în care nu avem o soluţie, deocamdată premierul a preferat să continue pentru rezolvarea acestei situaţii. Noi am asumat situaţii din acestea şi rezolvarea problemelor după guvernări defectuoase. De fiecare dată, PNL niciodată nu a lăsat probleme sistemice în societate. Avem această răspundere pentru a asigura această stabilitate.

Toate procesele guvernamentale trebuie să fie funcţionale în astfel de situaţii, aşa că înţelegem să continuăm şi să guvernăm până vom rezolva această situaţie. Ulterior vom trece şi la chestiuni politice. Am spus-o foarte clar, nu ne preocupă funcţiile, nu ne preocupă niciun fel sondaje sau cine pierde, cine câştigă, ne preocupă problemele oamenilor. Şi astăzi a arătat-o foarte limpede premierul Ciucă”, a declarat Ionuț Stroe.

Urmează negocieri intense

Liberalul a subliniat și că urmează să aibă loc foarte multe negocieri cu sindicatele din Educaţie.

„Partidul a rezonat foarte bine, mai mult decât atât, susţine în continuare stabilitatea şi orice fel de demers pe care premierul Ciucă îl va face. Probabil vă veţi convinge şi dumneavoastră şi cei care nu sunt convinşi, că vor exista zi de zi negocieri cu sindicatele, că zi de zi premierul îşi va asuma şi va duce la îndeplinire ce a asumat şi din punctul nostru de vedere criza sperăm să se rezolve într-o perioadă cât mai scurtă.

Nu ne grăbim în momentul de faţă la nicio rotativă, partidul este, în mod evident, angajat, ca şi premierul, în a asigura o guvernare funcţională, restul e în plan secund. Apropo de aşteptarea publică, nu trebuie să fie impusă ideea de a face rotativa la un punct sau la o dată fixă. Dacă nu ar fi fost probleme, poate am fi putut să o facem, dar din moment ce românii au chestiuni care ard pe agenda publică, din moment ce situaţia o impune să continuăm guvernarea”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Acesta a fost întrebat dacă crede că greva profesorilor se va termina până la finalul sesiunii parlamentare.

„Sunt convins, să vă spun că ţara asta a mai trecut prin perioade dificile (…) Cred că aceeaşi abordare trebuie să o avem şi astăzi, în privinţa Educaţiei, un premier responsabil şi un guvern funcţional care în decursul următoarelor zile, hai să zic 2-3 săptămâni, să poarte aceste negocieri şi să ia măsurile pentru deblocarea situaţiei. Luaţi acest gest al amânării rotaţiei premierilor ca pe o dovadă incontestabilă că suntem ancoraţi în zona responsabilităţii şi că premierul poate fi văzut ca garant al stabilităţii şi al negocierilor care vor urma şi vor avea rezultate concrete”, a conchis Ionuţ Stroe.