Totodată, liberalii i-au transmis lui Nicolae Ciucă solicitarea ca ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii să se ocupe de negocierile cu sindicatele din învăţământ până când vor fi rezolvate cerinţele profesorilor privind majorările salariale.

Mai apoi, liberalii ar fi susținut că PSD ar vrea să amâne pe o perioadă mai îndelungată rotaţia guvernamentală, în contextul în care președintele PSD Marcel Ciolacu nu ar vrea să preia guvernarea în timpul grevei din educaţie, conform informațiilor publicate de news.ro

Liberalii spun că își asumă în continuare guvernarea

„Noi ne asumăm în continuare guvernarea şi nu credem că PSD vrea sa preia guvernarea. Vrea să o amâne minim patru luni de acum înainte. Social-democraţii ar dori să aibă loc rocada prin sesiunea parlamentară din toamnă”, a spus un lider PNL pentru sursa menționată.

Potrivit sursei menționate, PNL îşi doreşte în continuare respectarea protocolului, astfel încât să nu apară mai multe probleme. Totodată, partidul vrea ca rocada să aibă loc cel târziu la finalul lunii iunie.

Despre parcursul politic al lui Nicolae Ciucă, unii liberali din conducere ar vrea ca acesta să devină şeful Senatului, în defavoarea unui post de vicepremier, după ce nu va mai fi prim-ministru.

Liberalii au spus pentru sursa menționată că această poziție ar oferi o garanție în cazul în care Guvernul face greşeli. Simultan, o altă parte a conducerii liberale şi-ar dori ca Nicolae Ciucă să ocupe funcţia de vicepremier.

Nicolae Ciucă nu își va depune mandatul până la soluționarea grevei din educație

Amintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va continua dialogul și negocierile cu liderii sindicali din învățământ, pentru a rezolva problema salariilor dascălilor.

Șeful Executivului a anunțat, de asemenea, că nu își va depune mandatul de premier până la soluționarea grevei din educație. Discuțiile despre rotativa guvernamentală se amână momentan.

„Partidul Național Liberal își păstrează angajamentele față de români. În situațiile dificile, am fost cei care și-au asumat stabilitatea și responsabilitatea guvernării. La fel vom face și de acum încolo.

Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a nu-mi depune mandatul până la soluționarea blocajului din aceste zile. Discuțiile pe rotativa guvernamentală se vor relua de îndată ce asigurăm continuitatea procesului educațional în școli.”, a scris prim-ministrul pe Facebook.