Directorul Spitalului Judeţean Sibiu reacționează, criticând protestele de stradă împotriva Covid-19.

Nu prin intermediul acestor proteste va fi rezolvată pandemia de coronavirus, arată el, ci prin vaccinare.

El susține că medicii şi colegii lor sunt adevăraţii eroi ai României.

”Medicii şi colegii lor sunt adevăraţii eroi ai României. Pandemia va înceta prin vaccinare, nu prin protestele fără mască din stradă”, a scris, pe Facebook, directorul Spitalului Judeţean Sibiu, Florin Neag.

Mesaj de mulţumire din partea spitalului

La rândul lor, reprezentanţii unităţii medicale au postat un mesaj de mulţumire pe pagina oficială a spitalului.

”Mulţumim medicilor pentru că fac tot ceea ce pot pentru a stopa pandemia. Haideţi fim şi noi eroi, în felul nostru, şi să facem tot ceea ce putem pentru a-i ajuta, prin respectarea regulilor! Este un efort necesar pentru a reveni la o viaţă normal”, se arată pe pagina oficială a Spitalului Judeţean Sibiu.

În timpul protestelor din ultima perioadă, în unele zone ale ţării protestatarii au strigat ”Asasinilor” medicilor şi cadrelor medicale, precizează news.ro.

Acuze grave la adresa secției ATI

În context, trebuie precizat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat de curând o anchetă a Corpului de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI de la această unitate medicală.

“Ministerul Sănătăţii informează că, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat”, informează un comunicat de presă transmis de minister.

Mai mult decât atât: procurorii au deschis un dosar penal pentru omor, în cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost publicat un articol în presa locală, în care o sursă a declarat sub protecţia anonimatului că ar fi ucis ca fost angajat al Secţiei ATI, atât el, dar şi alte cadre medicale, pacienţi cu COVID-19, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.