Cumplita tragedie de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ se putea repeta în această dimineaţă. Un incendiu de mici proporţii a izbucnit, vineri dimineaţă, în secţia ATI a Clinicii Medicale III din Târgu Mureş.

Incendiul a izbucnit după ce o priză a luat foc, însă, din fericire, focul a fost stins repede de către personalului unităţii medicale până la sosirea pompierilor, relatează Mediafax.

Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, au anunţat cei de la ISU Mureş.

Cu toate acestea, pompierii au rămas la faţa locului pentru “a executa o recunoaștere” şi pentru a se asigura că nu mai există şi alte probleme similare.

Ulterior, ISU Mureş a revenit cu precizarea că unitatea medicală la care a avut loc acest incident este Clinica Medicală III situată pe strada Gheorghe Marinescu din municipiul Târgu Mureş.

Focul a izbucnit într-un salon în care se aflau, la acel moment, 6 pacienţi. Din fericire, aceştia nu au trebuit să fie evacuaţi.

“Doar pacientul care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Nu sunt alte probleme”, se mai arată în mesajul transmis de ISU Mureş, vineri dimineaţă.

Ce s-a întâmplat în urmă cu aproape trei săptămâni la Piatra Neamţ?

Pe data de 14 noiembrie 2020, un incendiu puternic a izbucnit în secția ATI pentru pacienții cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, incendiu în care au murit 10 pacienți care erau intubaţi, iar alte 7 persoane au fost rănite grav.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 75% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienții prinşi în acest incendiu. El se află în prezent în Belgia, unde a suferit deja o primă intervenţie chirurgicală.

Parchetul General a transmis ulterior, prin intermediul unui comunicat, că cinci dintre victimele incendiului de la Piatra Neamţ nu au putut fi identificate şi s-a dispus o expertiză ADN.