Aproape 20 de hectare de vegetație au luat foc în județul Mureș

Marți, 15 august 2023, o suprafață de aproximativ 20 hectare de vegetație uscată din localitatea Morești, județul Mureș, a luat foc. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere a focului și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru lichidarea a incendiului.

Incendiu de vegetație în județul Vaslui

Cu o zi în urmă, pompierii hușeni au fost solicitați să intervină în comuna Bunești Averești, județul Vasliu, unde un localnic a sesizat că arde lunca din capătul satului Tăbălăiești. Potrivit spuselor sale, vâlvătaia se întinsese pe o suprafață considerabilă și exista riscul să se extindă și mai mult, punând pe pericol viețile oamenilor și proprietățile lor. Nimeni nu a aflat, însă, de unde și cum a izbucnit incendiul.

„Eu am sunat la pompieri la ora 16:58, dar focul ardea aici de mai mult timp. Cea mai apropiată gospodărie este la 100 – 150 de metri. Nu se știe cine a dat foc. Azi a mai fost un incendiu în comună, lângă cimitirul de la Plopi, dar nu s-a extins, că a fost pe o suprafață mai mică. Acolo se bănuie că o fi făcut careva curat prin cimitir, poate o lumânare a rămas pe acolo și s-au aprins gunoaiele.

Problema este că atunci când vedem foc, trebuie să anunțăm imediat pompierii, să intervenim cu ce avem, că dacă bate vântul, flăcările ajung la casele oamenilor. Din păcate, nu toți oamenii reacționează, deși nu e de glumă cu focul”, a explicat, luni, consilierul local din comuna Bunești Averești, relatează Vremea Nouă.

Incendiu de vegetație în județul Cluj

În aceeași zi, a izbucnit un incendiu de vegetație și în apropiere de Bulevardul Muncii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce a izbucnit în apropiere de Bulevardul Muncii din municipiul Cluj-Napoca. La fața locului, a intervenit o autospecială de stins incendii, fiind afectate aproximativ două hectare de vegetație uscată.

Nu sunt persoane care să solicite consult medical, iar flăcările sunt localizate, fiind împiedicată propagarea acestora mai departe de limitele în care au fost găsite”, a transmis, luni, ISU Cluj.