Ministerul de Finanţe a lansat o nouă emisiune de titluri de stat, în valoare de 1,2 miliarde lei. Din acestă valoare, a fost adjudecată doar 815,3 milioane lei, la un randament de 10%.

Titlurile din această emisiune au avut o scadenţă la şase luni.

Aceasta este prima licitaţie din cele programate de Ministerul de Finanţe pentru această lună. Pe 5 noiembrie va avea loc următoarea licitaţie, pentru care ministerul are programată valoarea de 950 milioane lei, iar scadenţa va fi la cinci ani. După aceasta, va urma o altă licitaţie pe 9 noiembrie, când Finanţele vor vinde certificate de trezorerie cu scadenţa la un an, în aceeaşi valoare ca şi azi, de 1,2 miliarde lei.

Pe 16 noiembrie, Trezoreria va organiza o nouă licitaţie pentru vânzarea de titluri cu scadenţa la şase luni de 800 de milioane de lei, iar pe 23 noiembrie are în vedere atragerea a un miliard de lei prin vânzarea de certificate de trezorerie cu scadenţa la un an.

Ministerul Finanţelor vrea să atragă oferte şi pentru vânzarea de titluri de stat pe termen mai lung,  pe 19 noiembrie, pentru vânzarea de obligaţiuni la 3 ani, cu valoare nominală de 850 milioane de lei.

Te-ar putea interesa și: