Diana Șoșoacă a mai primit o lovitură. Claudiu Târziu de la AUR a făcut un anunț șoc. După ce a exclus-o din rândurile sale, partidul a mai luat o hotărâre. Diana Şoşoacă a fost revocată din toate funcţiile din Parlament.

Liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunţat luni, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Şoşoacă. Ea a susținut şi revocarea acesteia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor. Șoșoacă pierde și poziția de membru al Comisiei juridice.

„Partidul AUR a exclus-o din rândurile sale pe doamna Diana Şoşoacă, după cum ştiţi. Prin urmare, o revocăm din toate funcţiile pe care le deţine ca membru al grupului AUR, aşa încât propunem ca doamna Şoşoacă să nu mai facă parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, respectiv, Comisia juridică din cadrul Senatului”, a declarat Târziu.

El a precizat că locul de preşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor va fi luat de Rodica Boancă. Cea de membru al Comisiei juridice va revenit lui Dorin Cristian Mate.

Diana Șoșoacă a explodat

Diana Şoşoacă a explodat la aflarea veștii. Ea a spus că a fost informată din presă de faptul că nu mai are susţinerea grupului parlamentar AUR. Și de decizia de a fi fost exclusă tot de la jurnaliști a aflat. Șoșoacăa acuzat că nu a fost notificată cu privire la aceste aspecte.

Trebuie amintit că, în urmă cu o îi, a apărut informația că senatoarea ar pleca la alt partid. Este vorba de PSD. În plus trebuie subliniat că Diana Șoșoacă a fost consiliera lui Adrian Năstase când acesta conducea guvernul României.

Cei de la AUR au anunțat oficial, miercuri seară, excluderea din partid a deputatului Mihai Lasca și retragerea sprijinului politic acordat senatoarei Șoșoacă. În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al AUR, a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR. Era vorba de cei al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

Sursa foto; INQUAM Photos, Octav Ganea