Șoșoacă a spus adevărul! Senatoarea a spus care este, de fapt, motivul pentru care a fost exclusă din AUR împreună cu deputatul Mihai Lasca.

Potrivit declarațiilor lui Șoșoacă pentru Europa Liberă, actuala conducere a partidului a cerut fiecărui senator și deputat jumătate din suma forfetară.

„În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”, spune Diana Șoșoacă.

Aceasta a subliniat că parlamentarii AUR sunt obligați să plătească suma de 2 mii de lei în fiecare lună pentru donațiile AUR în scop caritabil.

Diana Șoșoacă a precizat că nu a dat acești bani și spune că de la acest lucru au pornit majoritatea problemelor.

Senatoarea a mai spus, pentru sursa anterior citată, că parlamentariul AUR li s-a cerut să încheie contracte de leasing cu o societate din sfera partidului pentru achiziționarea de autoturisme Logan.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă a scos la iveală faptul că, în acte, președintele AUR este de fapt Marius Lulea și nu George Simion sau Claudiu Târziu.

„Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”, a spus senatoarea Șoșoacă.

Șoșoacă a spus adevărul! Deputatul Mihai Lasca a precizat și el de ce a fost exclus din AUR

Împreună cu Șoșoacă, și Mihai Lasca a fost exclus miercuri din partid. Acesta acuză conducerea partidului că i-ar fi cerut să semneze „contracte abuzive” din banii încasați ca sumă forfetară în calitate de parlamentar pentru cabinetul din teritoriu.

„Refuzul meu de a semna anumite contracte abuzive impuse de către conducerea partidului constituie un alt motiv”, a adăugat deputatul. El a fost exclus din partid pentru că a omis să anunţe partidul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi condamnat pentru vătămare corporală.

Deputatul AUR, Dan Tănasă infirmă cele spuse de Șoșoacă

Într-o intervenție la Antena 3, deputatul Dan Tănasă, membru al Alianței pentru Unirea Românilor, infirmă acuzațiile aduse de către Diana Șoșoacă. În plus, acesta consideră că senatoarea are un stil de mahala.

Întrebat dacă li s-a cerut bani în cadrul partidului, Dan Tănasă, deputat AUR a precizat că nu a fost nimic impus, iar sumele de care se vorbeşte făc parte dintr-o propunere pentru a fi donate în scopuri caritabile acolo unde este nevoie.

“Eu am constatat cu stupefacţie că am fost tâmpit atunci când când am crezut că doamna Şoșoacă este de bună credință. Eu chiar am crezut că doamna Soșoacă ai intrat în Parlamentul României ca să facă ceva, să schimbe lucrurile în bine. Însă acum constat și eu personal și constatăm cu toții că doamna Şoşoacă s-a apucat să se certe cu noi.

Dacă doamna Şoșoacă era mânată de cele mai bune intenții, eu cred că domnia sa putea să rămână în AUR, vreo şase luni de zile, timp în care ne explica că ceea ce facem noi nu e bine și dacă vedea că nu suntem pe placul domniei sale părăsea formațiunea în liniște, amical”, a spus Dan Tănasă la Antena 3.

Acuzațiile lui Șoșoacă sunt ridicole

Acesta a mai precizat că acuzațiile pe care le face senatoarea sunt ridicole și spune că membrii AUR nu au fost obligați să stea la un anumit hotel sau să dea bani.

“Doar că e o văd acest stil de mahala a doamnei Şoșoacă că nu e unul public, ăsta e modul în care acționează ea în fiecare zi.

Acuzațiile pe care le face sunt ridicole. Nu ne-a obligat nimeni să stăm la nici un hotel, nu ne obligat nimeni să dăm bani. Tot ceea ce se decide în interiorul Partidului și în interiorul grupurilor parlamentare se decide prin consens cu toată lumea.

O singură persoană, una singură dintre persoane nu a fost de acord cu ceea ce am stabilit împreună. Spre exemplu afirmația aceasta ca am fost obligați să stăm la un hotel care e aparține domnului Lulea este o minciună sfruntată.

Nu există așa ceva. Există o parte din parlamentarii noștri care stau acolo dar stau toţi împreună ca să ne cunoaștem mai bine. Mie de exemplu nu mi-a solicitat nimeni să mă cazey la un anumit hotel. Asta e o minciuna a doamnei Şoșoacă.

Legat de bani, nu a cerut nimeni nimic, nu a fost nimeni obligat. Întradevăr am convenit cu toții împreună, vă dau un exemplu, că din salariile noastre sau din sumă forfetară o parte un anumit procent o anumită sumă va fi donată de parlamentarii AUR dar această propunere nu a venit impusă de conducere partidului”, a spus Dan Tănasă pentru Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea