Diana Șoșoacă a explicat la România TV motivul pentru care a fost surprinsă pe statuia lui Alexadru Ioan Cuza din Iași.

Senatoarea AUR a spus că nu s-a urcat de bunăvoie pe soclul statuii ci că a fost urcată de către români.

”Nu s-a proclamat nicio Unire. Nu m-am urcat eu pe statuie, am fost urcată de oameni. Am fost urcată pe soclu. Erau câteva mii de oameni și le mulțumesc din suflet celor care au venit în Iași. Au venit chiar și din Moldova.

Nu ne-am săturat de măștile politicienilor de până acum? Acum avem și botniță. Cred că în primul rând nu există ordine de bază pentru restricția purtării măștilor. Toate restrângerile de drepturi trebuie făcute prin lege, de altfel, legea nu are nicio prevedere cu privire la purtarea măștilor în exterior.”, a spus senatoarea AUR.

Diana Șoșoacă: Nu au fost oameni amendați

Aceasta a mai precizat că niciun om care a venit la Iași nu au primit amenzi. Senatoarea AUR a spus că a depus, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, o coroană de flori având în vedere data de 24 ianuarie.

”Nu au fost oameni amendați azi. Eu am vorbit cu domnul Chirica în urmă cu ceva timp, mi-a spus că va fi o ceremonie mică. Eu am depus împreună cu mai mulți membrii AUR o coroană. Mie mi s-a părut mult mai normal să stau între oameni.

Aceștia au făcut un efort foarte mare să vină de la sute de kilometri. Era normal ca să stau lângă oamenii care m-au susținut atât. Mi s-a spus că e prea mult, că depășesc limita oricărui politicieni. Le-am replicat că dacă eram ca orice alt politician trebuia să intru în cârdășie cu ei. Eu am ales. Am ales să stau lângă poporul român și lângă cei care m-au ales.

O să fac mai mult de atât. Abia aștept să se ia de familia și de copiii mei pentru că atunci nu mai am ce să pierd.”, mai spune Diana Șoșoacă.

Nu a fost necesară intervenția jandarmilor

”Jandarmii nu au avut de ce să intervină. S-a făcut hora Unirii, s-au cântat melodii patriotice, a fost un adevărat marș. Au venit autocare din toată țara. Le mulțumesc mult pentru că asta înseamnă UNIRE.

Mi s-a părut un gest necugetat, ceea ce s-a întâmplat cu Chirica (momentul în care a fost stropit cu iaurt). Nu a fost normal ca la o ceremonie de asemenea anvergură să se întâmple așa ceva. Asemenea gesturi mi se par inacceptabile, ieșite din comun.”, a spus Diana Șoșoacă, la România TV

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea