Conversația dură dintre Diana Șoșoacă şi Alexandru Rafila a plecat de la declaraţiile avocatei care a susținut că a primit din partea mai multor centre de efectuare a testelor de tip RT-PCR informaţii conform cărora pe documentul pe care îl primeşte persoana testată de Covid-19 s-ar regăsi, în josul paginii, cu litere mici, textul: „Activitate de recoltare neacreditată RENAR”. Aceasta a susţinut că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize Covid-19 din ţară.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a explicat că nu se pot acredita recoltările în sine. Doar laboratoarele, care nu-şi pot asuma răspunderea pentru manipularea testelor care ajung la analize prin intermediul ambulanţelor. Rafila a mai adăugat că şi dacă ar exista greşeli  sau rezultate incorecte, persoana care a fost depistată pozitiv Covid-19 sigur are virusul. Singura posibilitate de eroare fiind ca cineva pozitiv să primească un rezultat negativ.

Discuție aprinsă între Alexandru Rafila și Diana Șoșoacă

Dialogul dintre Diana Șoșoacă și Alexandru Rafila a decurs astfel:

Diana Şoşoacă: Adică şi cei negativi sunt tot pozitivi?

Alexandru Rafila: Mă lăsaţi să vorbesc?

Diana Şoşoacă: Totuşi, cred că pot să vă pun o întrebare!

Alexandru Rafila: Puneti întrebări în cascadă!

Discuția a continuat, iar Alexandru Rafila a răspuns inedit la una dintre replicile lui Șoșoacă.

Diana Şoşoacă: Pentru că sunt mai inteligentă decât alţii!

Alexandru Rafila: Absolut, se vede de la distanţă!

Diana Șoșoacă a făcut o gafă imensă chiar în direct

Conversația a continuat, iar Diana Şoşoacă a făcut o gafă imensă chiar atunci când se afla în direct la o emisiune televizată. Aceasta a folosit greşit cuvântul „septic”, dorind să se refere la un mediu steril. Însă, medicul Alexandru Rafila a corectat-o imediat explicându-i că „Un mediu septic înseamnă un mediu infectat”. „A, da, aseptic”, a revenit Diana Şoşoacă.

Inquam Photos / Octav Ganea