Diana Șoșoacă lansează din nou in atac dur la adresa lui Raed Arafat. Senatoarea susține că șeful DSU a fost ”împins de la spate să își ia cetățenia”. Totodată, ea a subliniat faptul că ”sunt mulți care și-ar dori să obțină cetățenia românească sau să revină la ea și nu au posibilitatea”.

De menționat este faptul că, reacția Dianei Șoșoacă vine după ce Arafat a declarat că prin intermediul unei senatoare, fără să o numească, în presă circulă o informația falsă conform căreia ar fi condamnat la moarte în altă țară.

Declarațiile lui Arafat vin în contextul în care, săptămâna trecută, senatoarea a lansat această acuză la adresa lui Raed Arafat, fără să prezinte nicio dovadă, fiind o temă care a mai tot apărut în presă. Senatorea își susține ideea în continuare și se bucură de faptul că Raed Arafat a reacționat într-un fel sau altul la declarațiile sale.

Ea a mai adăugat că niciodată, șeful DSU nu a dezmințit aceste afirmații și nu a luat niciun fel de atitudine cu privire la ele.

“Mă bucur că în sfârșit dânsul a avut o reacție, credeam că este inodor, incolor. Doctorul Arafat nu a răspuns în ce țară nu este condamnat la moarte, acea știre cu privire la condamnarea lui la moarte circulă de vreo cinci ani, niciodată nu a luat atitudine și nu a dezmințit-o.

Dânsul vorbește despre el la persoana a treia, probabil i se trage din limba maternă a dânsului, m-aș fi așteptat și ar fi fost mult mai salutar dacă domnul Raed Arafat ar fi avut bunul simț față de poporul român să răspundă la toate acuzațiile și nu faptul că ar fi un atac la persoană acea acuzație cu privire la condamnarea lui la moarte”, a declarat Diana Șoșoacă.

Raed Arafat nu răspunde niciodată

Totodată, senatoarea susține că tot ce trebuie să facă Arafat este să răpundă la întrebările care circulă de ani de zile în presă. Ea este interesată să afle și cum a ajuns Arafat să obțină examenul de cetățeni, având în vedere că multă lume nu reușește să îl obțină.

“Eu am menționat că trebuie să răspundă acele acuzații care circulă în presă de cinci ani de zile, au fost emisiuni întregi despre asta, niciodată domnul Arafat nu a reușit să răspundă.

Nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie, în română se spune doamna senator, nu doamna senatoare, sunt oameni care ar dori să își ia cetățenia sau să revină la ea și nu au șansa să fie împinși de la spate așa cum a fost în cazul domnului Arafat.

Read Arafat ar trebui să se abțină din a discuta cu mine din această poziție în condițiile în care este un simplu ministru-secretar de stat numit, nu ales, care are atribuții limitate, în contextul în care un senator este ales de către poporul român”, a adăugat Diana Șoșoacă

Senatoarea a mai adăugat că șeful DSU nu are ”bărbăția” de a discuta despre aceste probleme și se întreabă cum de medicii renunță la ”suveranitate” doar pentru că Raed Arafat și GCS cer acest lucru. Ea a vorbit și despre diploma de studii a lui Arafat, pe care șeful DSU nu o prezintă nicăieri.

”Niciodată nu a avut bărbăția de a discuta cu mine față-în-față despre absolut orice dorește dânsul să discutăm, însă mi-ar face plăcere să discutăm despre toate crimele și ororile din sistemul sanitar care s-au făcut prin acele protocoale pe care dânsul le-a impus.

Aș dori să întreb și medicii cum e posibil să renunțe la suveranitate doar pentru că le spune domnul Raed Arafat și Grupul de Comunicare Strategică.

Domnul Arafat nu prezintă nicăieri diploma de bacalaureat și nicio diplomă de specializare, doar o diplomă de medic, dar îmi pare rău, cu aceasta nu te angajează nimeni, probabil de aceea nu pleacă din Ministrul Sănătății”, a adăugat Șoșoacă la RTV.