Senatorul Diana Şoşoacă a declarat, marţi, în plen, că ceea ce a învăţat de la moţiunea împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, este că a “pierdut încă o zi”, în loc să fie rezolvate problemele esenţiale ale României.

“Din ce am înţeles aici, este că am mai pierdut încă o zi, în loc să rezolvăm problemele esenţiale ale României, întrucât această moţiune, din păcate, nu va trece, pentru că avem aici o putere dictatorială”, a precizat Şoşoacă.

Ea a adăugat că o altă lecţie pe care a învăţat-o de la această moţiune este că trebuie să aibă grijă cu cine vorbeşte, “pentru că toţi sunt vinovaţi pentru cei 31 de ani în care Ministerul Economiei a fost disfuncţional”.

“Ce am învăţat eu astăzi aici, de la această moţiune? Să am grijă cu cine vorbesc, că e posibil ca oricine de aici să fie securist, fiu de securist, nepot de securist. Să am grijă, pentru că de fapt toţi cei de aici sunt vinovaţi pentru cei 31 de ani în care Ministerul Economiei a fost disfuncţional”, a susţinut Şoşoacă.

Moțiunea împotriva ministrului Economiei, respinsă

Moţiunea PSD împotriva mea n-a trecut şi ar fi fost trist pentru Parlamentul României să treacă nişte foi pline de minciuni făcute fără noimă de acest PSD tot mai obosit, a scris marţi seara, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

“Moţiunea PSD împotriva mea n-a trecut. Ar fi fost trist pentru Parlamentul României să treacă nişte foi pline de minciuni făcute fără noimă de acest PSD tot mai obosit. Ce s-a întâmplat azi arată că România devine modernă. Că, în sfârşit, lucrurile se schimbă. Am răspuns la toate punctele din moţiune. Mi s-a părut normal. A fost o moţiune prin care PSD şi-a dezvăluit cea mai mare durere: demufarea de la banul public”, a subliniat Năsui.

Amintim că, Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, cu 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

Cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat prin acest demers demiterea “imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin