Diana Șoșoacă în cheamă pe români în stradă: Nici moartă nu tac

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe un cont de Facebook care-i poartă numele un videoclip în care precizează că restul conturilor i-au fost blocate, inclusiv cel al soțului ei. În videoclip ea îi îndeamnă pe români să iasă în stradă, iar pe cei care nu stau în București și nu pot ajunge în Capitală, să se strângă în fața Primăriilor și Consiliilor Județene.

“Bună seara. Ăştia credeau că o să tac. Nici moartă nu tac. În acest moment sunt blocată pe toate conturile, inclusiv pe al soţului meu, Silvestru Şoşoacă. Evident că am găsit o soluţie să fac un live de pe această pagină…

Pentru că mâine se va desfăşura un eveniment la nivelul întregii ţări, deşi se menţionează că numai în Bucureşti. Nu! Sunt oameni care nu pot ajunge în Bucureşti şi atunci este normal să poată ieşi în stradă la ei în localitate.

Evident că ar fi bine să vină în faţa Parlamentului 18 milioane de români dar ştim că este practic imposibil. Cei care nu puteţi veni la Bucureşti, ieşiţi în faţa Primăriilor şi Consiliilor Judeţene în toată ţara.

Conform Legii adunărilor publice, nu aveţi nevoie de autorizare dacă ieşiţi în faţa acestor instituţii, mai ales că va fi un miting ad-hoc”, a spus Şoşoacă într-un material video postat tot pe un cont de Facebook.

Ultimul protest a avut loc pe 20 martie

Sâmbăta trecută a avut loc un alt protest anti-restricții. Alături de oameni, în Piața Victorie s-a aflat și Diana Șoșoacă. Senatoarea a făcut atunci un apel la președintele Klaus Iohannis să vină să vorbească cu poporul.

”Domnu’ președinte să facă bine să vină aici, așa cum a venit în 2018, când s-a dat jos din jilț și a venit să vorbească la Universitate, alături de popor… Să vină domnul Iohannis să vorbească cu poporul român și cu singurul senator care e alături de oameni. Doamna doctor Groșan este un medic adevărat. Face exact ceea ce trebuie să facă un medic (…)

Rapotările sunt mincinoase! N-au legătură cu adevărul! Restricțiile nu au bază legală! Încălcați restricțiile, pentru că vă spune asta un avocat și un senator!”, spunea ea.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin