Informațiile venite de la specialiști arată că avionul în care se afla miliardarul Dan Petrescu s-a prăbuşit cu 156 de kilometri la oră. Indiciile arată că pilotul ar fi observat apariția unor probleme și a încercat să se întoarcă pe pistă. Se pare că problemele ar fi fost la motor.

Avionul a început să coboare cu 25 de metri pe secundă

Avionul a început să piardă altitudine şi să coboare cu 25 de metri pe secundă, potrivit experților. Cu şapte secunde înainte de impact, conform vitezei înregistrate, avionul avea circa 316 de kilometri pe oră, ceea ce indică faptul că pilotul ar fi făcut tot posibilul să mărescă viteza şi să efectueze o manevră.

Aeronava a trimis ultimul semnal înainte să se prăbuşească

Publicația italiană relatează că la ora 13:07:40, avionul avea 293 de kilometri pe oră şi o altitudine de 1.631 de metri. A început să piardă altitudine două secunde mai târziu și a ajuns la 1.615 de metri şi circa 300 de kilometri pe oră. După alte două secunde și alţi 52 de metri, aeronava a trimis ultimul semnal înainte să se prăbuşească.

Experţii au transmis o ipoteză conform căreia, motorul ar fi cedat în momentul în care pilotul a încercat să vireze pentru a se întoarce pe pistă.

Miliardarul Dan Petrescu, cel mai bogat român, și-a pierdut viața într-un accident aviatic în Italia. Ziaristul Radu Tudor a dezvăluit cine se mai afla alături ce acesta și familia sa. Jurnalistul a publicat pe blogul său o imagine cu familia Petrescu. Este o imagine extrem de rară, dat fiind că Dan Petrescu a fost un om de afaceri extrem de discret, care nu se afișa niciodată în public.

Alături de ei, în avionul privat se mai aflau și cele două fiice ale lui Dan “Miki” Alexandrescu, fost jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut. Claire și Emilie Alexandresco aveau cetățenie franceză, scrie Radu Tudor.