Gheorghe Dincă are profilul unui ucigaș în serie. Aceasta este concluzia anchetatorilor în ceea ce-l privește pe monstrul din Caracal.

Potrivit Antena 3, s-a constatat pluralitate de victime, acte cu caracter repetabil și că victimele omorâte la intervale mari de timp (zile, săptămâni, luni, ani).

Gheorghe Dincă era preocupat să nu lase urme pentru a putea comite noi fapte. Potrivit anchetatorilor, planul acestuia nu mergea dincolo de uciderea victimei.

La Dincă s-a constatat o indiferență afectivă dar și faptul că era obsedat de propriile fantasme. El tinde să comită același act, până când se suprapune perfect fantasmei. Are ca mobil obținerea unor senzații extreme izvorâte din fantasme senzuale cu caracter pervers.

Totodată, este în căutarea unor senzații extreme de dominare, manipulare și stăpânire a victimei.

Anchetatorii au mai stabilit că este un ucigaș de tip borderline, organizat, dar anumite situații sau condiții îl fac să-și piardă sângele-rece și să acționeze de o manieră neorganizată (de unele detalii s-a ocupat cu mare atenție, iar în privința altora, a acționat haotic (aruncatul fără să se gândească al unui cercel).