Lia Olguța Vasilescu neagă afirmațiile făcute de președintele Klaus Iohannis, în privința deciziei de marți a Curții Europene a Drepturilor Omului, în ceea ce o privește pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vasilescu acuză o nouă ”fentă” a Președintelui Iohannis, care încearcă din nou să manipuleze opinia publică, pentru a obține un câștig de imagine.

”V-ați umplut de penibil”

Mai mult decât atât, fostul ministru PSD spune că Iohannis este ultimul în măsură să vorbească despre demiterea lui Kovesi, din moment ce chiar el a semnat decretul de revocare.

”Kovesi nu a câștigat nimic azi la CEDO, iar CCR nu e acuzată de nimic de către CEDO. Nu mai bateți câmpii cu grație fără să citiți decizia și nu mai mergeți după fenta obsedatului de PeeeeeSeeeeeDeeee, adică a ăluia care a semnat decretul de revocare”, a scris Olguța Vasilescu marți pe Facebook.

”Între noi fie vorba, i-a venit mânușă, la vremea aia, epistola de la Tudorel! Pe care, apropo, nu îl poate revoca nimeni din România din Comisia de la Veneția!

Puneți mâna pe carte, că v-ați umplut de penibil de azi dimineață!”, a adăugat ea.

”Decizie a CEDO fără precedent”

”CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA.

Drepturile fundamentale ale omului depăşesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiţie şi libertatea de exprimare sunt valori esenţiale pentru o societate democratică.

Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, inclusiv pe cele care subliniau încălcarea liberului acces la justiţie al doamnei Kovesi, CCR a decis revocarea sa din funcţie la propunerea unui ministru al Justiţiei de foarte tristă amintire.

O asemenea decizie a CEDO fără precedent, întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremaţiei Constituţiei, nu poate rămâne fără consecinţe”, a afirmat şeful statului marți la Palatul Cotroceni.