Șeful statului a declarat azi că a avut o întâlnire de urgență cu persoane importante din mediul de afaceri pentru a vorbi despre pornirea economiei după perioada de urgență.

Acesta a declarat că antreprenorii au grave probleme și nu pot fi lăsați singuri, având nevoie de implicarea autorităților.

Ce se întâmplă cu șomajul tehnic

Klaus Iohannis a declarat că șomajul tehnic va fi acordat și după data de 14 mai, atunci când starea de urgență ar trebuie să se ridice.

Șeful statului a declarat că s-a decis un pachet de măsuri economice care s-a concentrat pe păstrarea locurilor de muncă a românilor.

Ce se întâmplă cu reluarea activității restaurantelor și hotelurilor

Potrivit spuselor lui Iohannis, activitatea companiilor precum restaurante și hoteluri se va relua gradual având în vedere că pericolul încă nu a trecut și nu există elemente care să arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont apropiat.

România se va axa pe produsele proprii

Klaus Iohannis a mai declarat că statul va pune accent pe modernizarea și digitalizarea adminsitrației. În plus, există un proiect reconstructiv al României care pune accent pe produsele românești. Aceste produse de calitate vor deveni o resursă care va fi promovată mult mai bine.