Partidul Social Democrat a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe numele lui Klaus Iohannis. Motivul invocat: şeful statului incită la ură și conflicte interetnice.

Informaţia a fost făcută publică, în urmă cu puţin timp, de către preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de socializare.

Klaus Iohannis, 2014: ”Cum poate cineva să afirme în spațiul public că cineva vrea să rupă Ardealul sau să ducă la o învrăjbire a ardelenilor împotriva oltenilor. Astea sunt cretinisme. Așa ceva nu ai voie să spui”.

Cu toate acestea, Iohannis a putut. În 2020. Din disperarea de a ascunde incompetența, lipsa soluțiilor concrete, prostia și corupția Guvernului pe care îl conduce.

Acesta este motivul pentru care am depus azi plângere împotriva lui Klaus Iohannis la Consiliul Național de Combatere a Discriminării. Președintele trebuie să răspundă pentru acuzațiile grave de incitare la ură pe care le-a făcut, fără să aibă o minimă probă”, este mesajul integral postat de Ciolacu pe Facebook.