Adevărul despre televiziunea rusă de stat! O fostă jurnalistă nu s-a mai abținut: Opriți televizorul

O fostă jurnalistă a televiziunii ruse de stat le-a transmis rușilor să închidă televizorul, subliniind că prin acest mod oamenii sunt manipulați, scrie presa internațională.

Mai precis, este vorba despre fosta jurnalistă Zhanna Agalakova, cea care a renunțat la locul său de muncă din cadrul televiziunii ruse de stat din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, ea a fost una dintre cele mai cunoscute persoane din acest domeniu, dar a ales să părăsească televiziunea rusă de stat în luna martie a acestui an.

În prezent, fosta jurnalistă se ascunde, însă a declarat pentru BBC că are un singur mesaj pentru oamenii din Rusia – ea îi sfătuiește să închidă televizoarele, în contextul în care televiziunea rusă este ”o mașină de spălat creiere”.

Ea a comparat ceea ce se difuzează în Rusia cu ceea ce se difuzează în restul lumii, spunând că ”parcă sunt două planete diferite”. Potrivit acesteia, televiziunea rusă informează telespectatorii că forțele invadatoare ale lui Vladimir Putin sunt aclamate și primesc flori, asta în timp ce restul lumii vede imaginile tragice din Ucraina.

„Opriți televizorul! (…) Găsiți alte surse de informare. Uitați-vă pe internet și deschideți-vă inima”, a fost mesajul ei pentru poporul rus, adăugând că războiul este ”iad” și ”moarte”.

Televiziunea rusă de stat, controlată de președintele Vladimir Putin

La începutul lunii mai, televiziunea rusă de stat, controlată de președintele Vladimir Putin, a amenințat țările europene cu un holocaust nuclear din cauza sprijinului acordat Ucrainei. La acea vreme, unul dintre cei mai importanți propagandiști ai Rusiei a amenințat Marea Britanie cu ștergerea ei de pe hartă, printr-o lovitură nucleară, prin aer și pe mare.

O înfrângere a Rusiei la nivel militar convențional ar crește probabilitatea ca Vladimir Putin să recurgă la arma nucleară, ca parte a unei strategii de „escaladare pentru dez-escaladare”, scrie Greek Reporter. O astfel de mișcare ar încerca fie să schimbe cursul războiului, fie ca avertisment pentru Kiev și NATO pentru a accepta condițiile Rusiei.

„De ce amenințați Rusia cu arme nucleare când stați pe o insulă mică?”, a declarat propagandistul Kremlinului, Dmitri Kiseliov, la televiziunea de stat rusă, numind Marea Britanie „Insula scufundabilă”. Supranumit de unii „purtatorul de cuvânt al lui Putin”, Dmitri Kiseliov a amenințat că Rusia poate ataca Marea Britanie cu o dronă subacvatică Poseidon despre care spune că va declanșa un tsunami radioactiv de 1.600 de metri și va „scufunda Marea Britanie în adâncurile oceanului”.