Masacru în Ucraina! După mai bine de trei luni de la izbucnirea războiului, Rusia nu are în plan să renunțe până nu va ieși învingătoare și își folosește toate armele pe care le are.

Un anunț de ultimă oră privind situația de pe front vine de la consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak. Într-o postare publicată pe contul personal de Twitter, acesta anunță că rușii folosesc cele mai grele arme non-nucleare în estul Ucrainei.

În acest sens, el a cerut țărilor NATO să trimită Ucrainei de urgență un sistem de lansare de rachete multiple (MLRS). Potrivit oficialului ucrainean, aceste echipamente militare sunt pentru ca apărarea ucraineană să reziste în fața atacurilor venite din partea rușilor, care par că nu se mai opresc.

Totodată, Podoliak a mai publicat și un clip video cu sistemul rusesc de aruncătoare de flăcări „Solntspek” care face ravagii în Ucraina, adăugând că forțele de apărare nu dispun de arme atât de avansate pentru a putea lansa un contra-atac.

Ucraina, apel disperat către țările membre ale NATO

„Videoclipul arată activitatea sistemului rusesc de aruncătoare de flăcări Solntsepek. Unii parteneri ezită să furnizeze armele necesare de teama escaladării. Escaladare?!

Rusia folosește deja cele mai grele arme non-nucleare împotriva ucrainenilor și arde oamenii de vii”, a scris consilierul lui Volodimir Zelenski pe contul personal de Twitter.

Armele folosite de Rusia fac victime pe bandă rulantă. Un reprezentant al Apărării Teritoriale de la Dnipro anunță că rușii au făcut ravagii în ultimele ore.

Zece persoane au fost ucise în atacul de vineri

Acesta anunță că în ultimul atac rusesc de vineri, 27 mai, care a avut loc pe un poligon militar de la Dnipro, un oraş industrial important situat în partea central-estică a Ucrainei, cel puțin zece persoane și-au pierdut viața.

Totodată, mai bine de 30 de persoane au fost și ele rănite în urma bombardamentelor, anunță oficialul ucrainean, citat de AFP.

„Aceste rachete (de tip) Iskander au lovit un poligon de manevre al Gărzii Naţionale. Înregistrăm zece morţi şi 30-35 de răniţi”, anunţă Ghenadi Korban, un reprezentant al Apărării Teritoriale a oraşului la postul local Dnipro TV.

Menționăm faptul că până acum SUA și-au arătat intenția de a trimite Ucrainei armele cerute în repetate rânduri, inclusiv de președintele american Volodimir Zelenski.