Premierul României, Viorica Dăncilă, a cinat în luna martie la Trump Hotel din Washington la o masă alăturată celei la care se aflau Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Trump. Dezvăluirea a fost făcută de Politico. Dovada este chiar o fotografie care a fost postată pe Twitter chiar de Rudy Giuliani.

În poză se poate vedea cum acesta se află la masă alături de alți membri ai echipei de avocați a președintelui american. În spatele său se află nimeni alta decât Viorica Dăncilă.

Despre vizita lui Dăncilă în SUA s-a scris mult la acel moemnt, mai ales că premierul a fost primul șef al unui guvern străin despre care se cunoștea că a rezervat o cameră în hotel în ultimul an, după cum arăta postul public de radio din New York, wnycstudios.org. Șederea la International Trump Hotel a Vioricăi Dăncilă, care a fost în SUA la întâlnirea anuală AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) oferă o ultimă probă că organizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini, arăta la acel moment postul public de radio. Sursa citată nota că astfel de plăți ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție, care interzice președintelui să accepte cadouri sau recompense din partea guvernelor străine.

Avocații lui Trump au respins idea că vizitele oficialilor străini la hotel ar putea fi considerate drept ”recompense”, afirmând în schimb că este un ”schimb convenabil” care nu este prevăzut în Constituție. Trump se confruntă cu câteva acțiuni în justiție pe tema ”recompenselor”, intentate de procurorul general din DC și Maryland, de oficiali ai Partidului Democrat și de o organizație neguvernamentală, amintește G4Media.

Rudolf Giuliani, avocatul președintelui în dosarul procurorului special Robert Mueller, a trimis în august 2018 o scrisoare președintelui României în care și-a exprimat ”îngrijorările legate de degradarea continuă a statului de drept în România”. El a susținut că a fost angajat să scrie scrisoare de către firma de consultanță a fostului șef FBI Louis Freeh. În 25 octombrie, New York Times a scris că Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, l-a recrutat pe fostul șef al FBI Louis Freeh pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu în ancheta în care era vizat de procurorii anticorupție și în care a fost condamnat în 2016. Freeh l-a angajat apoi pe Giuliani.