Este dezastru la granița cu România după ce o campanie a scos la iveală conlucrarea criminalității organizate cu politicienii. În plus, s-a descoperit faptul că oligarhii Ahmed Dogan, fostul șef al partidului etnicilor turci din Bulgaria și prietenul său Delyan Peevski, un mogul media, au fost protejați de către politiceni.

Problemele sunt departe de a se termina, având în vedere că situația cu care se confruntă acum Bulgaria seamănă cu reglările de conturi între clanurile mafiote.

De la ce a început tot

Hristo Ivanov, președintele partidului Da, Bulgaria, a mers pe plaja Rosenets pentru a pune un steag al Bulgariei. Deși plaja este un loc public, aceasta a fost transformată în cartierul general și proprietatea ilevală a oligarhului Ahmed Dogan.

Liderul partidului de centru a fost imediat ridicat de către doi oameni de ordine despre care s-a aflat ulterior că erau angajați ai Serviciului de Securitate național al Bulgariei. Acest lucru se întâmpla pe 7 iulie 2020.

Oamenii au ieșit în stradă după ce au văzut reacțiile autorităților: premierul bulgar a dat diferite răspunsuri neconvingătoare, la fel și membrii Guvernului și șeful serviciilor de Securitate. Mai mult decât atât, reacția nepotrivită a Procurorului General care nu a dorit să pornească o anchetă i-a făcut pe oameni să iasă în stradă timp de două luni.

Potrivit lui Hristo Ivanov, oligarhii sunt cei care manevrează și decid întreaga existențp a Bulgariei.

Premierul Borisov are legături vechi

O înregistrare audio care a fost dată spre publicare, premierul Borisov poate fi auzit ordonând represiunea, controlul și distrugerea sau preluarea anumitor afaceri.

Mai mult decât atât, în spațiul public a apărut o înregistrare video cu premierul bulgar dormind în dormitorul său. Acesta avea teancuri de bancnote de 500 de euro, aur și un pistol la capul patului.

Toate acestea arată că premierul bulgar are legături vechi cu lumea infracțională.

Aceste dezvăluiri au fost făcute de către dușmanii săi oligarhi și oameni de afaceri. Printre ei se află și multimiliardarul Vasil Bozhkov, căutat pentru 18 fapte penale dar care a fugit în Dubai. Acesta a recunoscut că plătea milioane de dolari șpăgi către premier și către ministrul de Finanțe pentru ca afacerile sale să meargă în continuare.

În prezent, aceste afaceri ar putea fi distruse de către premierul bulgar pentru ca mai apoi să fie preluate de către cei doi oligarhi protejați și anume Ahmed Dogan și Delyan Peevski.

Revoluție fără lider

Protestele din Bulgaria sunt susținute de toate partidele din opoziție încă din prima zi. Acestea sunt cele mai mari proteste din Sofia din ultimii 30 de ani de după căderea comunismului.

De la început, protestele au fost pașince însă lucrurile au luat-o razna pe 2 septembrie, atunci când grupuri de huligani din galeriile echipelor de fotbal s-au infiltrat.

Aceştia au atacat forţele de ordine, căutând confruntarea fizică directă cu Poliţia. Au aruncat cu pietre în maşinile de poliţie şi au replicat, la atacurile violente ale Poliţiei asupra mulţimii – disproporţionate chiar şi în aceste condiţii, cu spray-uri cu piper pe care le aveau deopotrivă şi poliţiştii, şi huliganii. Atacul şi violenţele Poliţiei împotriva întregii mulţimi de protestatari au accentuat nemulţumirea şi furia protestatarilor paşnici, scrie adevărul.ro.