ANAF a ridicat sechestrul asigurător de pe toate imobilele Poştei Române, transmite Poşta Română prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial. Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) eliberarea de sub sechestru a mai multor imobile, după ce a finalizat plata tuturor obligaţiilor fiscale în valoare de aproape 135 milioane de lei.

Potrivit Poştei Române, cinci clădiri aparţinând CNPR se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la suma de 153 de milioane de lei.

În data de 20 august 2020, Poşta Română a reuşit să-şi achite integral toate datoriile istorice, după ce a virat în conturile ANAF suma de aproape 135 milioane de lei, din venituri proprii.

Astfel, compania a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit garanţie.

„După mai bine de opt ani, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii”, spune Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

„Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, declara acelaşi Horia Grigorescu în luna august, după achitarea datoriilor.

Astfel, Poșta Română este printre primele companii naţionale care s-au preocupat de îndeplinirea obligaţiilor către bugetul de stat, reafirmându-şi poziţia de companie solidă, chiar în această perioadă economică dificilă.

Poşta Română se află anul acesta pe un trend pozitiv, ceea ce îi dă posibilitatea de a-şi continua proiectele de dezvoltare prin investiţii importante, subliniază oficialii companiei.