România, la un pas de o adevărată tragedie! Cum s-a putut ajunge în această situaţie?

România a ajuns deja în punctul în care se afla Italia în 2020!

A spus-o cu subiect şi predicat chiar coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat cât de departe este România de ce s-a întâmplat anul trecut în Italia, medicul militar a răspuns: “Îmi e teamă că deja suntem în acest scenariu. E cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate, copleșite de pacienți cu COVID, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgențele, arsurile, accidentele rutiere.”

El a mai indicat că valul 4 al pandemiei de coronavirus este foarte agresiv în România, iar situaţia a devenit extrem de complicată.

În conferinţa de presă susţinută joi, Valeriu Gheorghiţă a mai vorbit şi despre motivele pentru care campania de vaccinare a încetinit în această vară.

“Vorbim de un procent mare de persoane ezitante, procent de persoane pentru care informațiile false transmise au avut un impact. Ridicarea restricțiilor a contribuit la demotivare. Cu atât mai mult cu cât situația epidemiologică era una foarte bună”, a explicat acesta.

“Va fi extrem de complicat să depășim acest val 4”

Medicul spune că România nu va putea depăşi acest val, dacă oamenii nu vor fi solidari şi nu vor respecta restricţiile. El spune că indiferent cât ar putea creşte autorităţile capacitatea de internare în spitale, lupta nu va fi câştigată în acest fel, scrie digi24.ro.

“Să nu ne lăsăm păcăliți de informații din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte și nu știm cine sunt. Să nu lăsăm garda jos.

Să înțelegem că dacă nu rămânem solidari și nu respectăm măsurile de prevenție, va fi extrem de complicat să depășim acest val 4.

Putem crește cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi așa câștigată”, a mai declarat, joi, Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare subliniază că sisteme de sănătate mult mai performante decât cel din România au fost depăşite de agresivitatea variantei Delta, aşa că lupta nu poate fi câştigată fără respectarea măsurilor de prevenţie, pentru a nu se mai ajunge la internări în stare gravă şi la decese.

Fiecare persoană care se vaccinează va lăsa un pat liber pentru bolnavi în spitale!

Mai mult, fiecare român care se vaccinează lasă un loc liber în spital pentru o persoană bolnavă, spune Gheorghiţă.

“Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât al nostru, toate au fost depășite de numărul de cazuri. Delta generează mii de cazuri pe zi.

Fără respectarea măsurilor de prevenție, a regulilor – igienă, mască, distanțarea fizică și vaccinare nu putem câștiga această lupta.

Dacă ne uităm la raportările zilnice – poate sunt persoane pe care azi nu le cunoaștem, dar mâine pot fi cei dragi nouă, rude, prieteni.

Fiecare persoană care azi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată fi internați în spitale, va lăsa un pat liber pentru ei.

Dragi români, va rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem azi în România!”, a declarat medicul.