Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vine cu vești proaste. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a vorbit despre situația companiilor aflate în subordinea Ministerului Economiei.

Potrivit acestuia, una dintre prioritățile noului Guvern este reforma tuturor companiilor de stat, având în vedere situația dezastruoasă.

”Simona Fătu este secretarul de stat care se va ocupa de reforma companiilor din subordinea ministerului economiei. Una dintre prioritățile acestui guvern este reforma companiilor de stat. Prea mult timp au fost căpușate politic și de diverse mafii”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Ministrul Economiei a prezentat situația companiilor

Ministrul Economiei a mai precizat că 86% din companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei au probleme financiare. Este vorba despre 14 companii aflate în insolvență sau faliment și alte 22 care au probleme mari financiare, atât pierderi cât și datorii.

„Din cele 42 de companii câte are ministerul economiei, 14 sunt în insolvență sau în faliment și încă 22 au probleme mari (pierderi și datorii masive). Chiar și printre companiile profitabile, multe ar putea fi cu mult mai profitabile dacă nu s-ar fi furat din ele masiv”, a mai scris el.

Totodată, ministrul a vorbit și despre Simona Fătu, noul secretar de stat care urmează să se ocupe de reforma companiilor. Acesta s-a declarat încrezător în experiența sa de peste 25 de ani în mai multe domenii și consideră că România ”are o șansă să se facă bine”.

Ministrul a mai adăugat că nu își mai dorește ca economia țării să ”ducă în spate tone de găuri negre care înghit banii” românilor, acumulați din plata taxelor și a impozitelor.

„Simona are o experiență de peste 25 ani în management și funcții de conducere în companii internaționale și naționale din industrie, finanțe și bănci.

Cu oameni precum Simona Fatu și Valentina Saygo, România are o șansă să se facă bine. Iar economia țării noastre să nu mai ducă în spate tone de găuri negre care înghit banii noștri, bani ai contribuabililor care plătesc taxe și impozite”, a mai scris ministrul.