Ţara, cu 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat 8.040.203 cazuri de contaminare, în timp ce 120.527 de decese sunt atribuite oficial COVID-19, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Statele Unite au raportat 9,1 milioane de cazuri şi peste 230.000 de decese asociate COVID-19, notează AFP.

Țara cu cele mai scăzute rate de deces

India are una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume, iar numărul de noi infectări cu COVID-19 s-a redus în ultimele zile, însă autorităţile se pregătesc pentru o nouă creştere a cazurilor după Diwali, cea mai mare sărbătoare religioasă din ţară marcată pe 14 noiembrie, în timp ce sosirea iernii ameninţă de asemenea să agraveze situaţia.

New Delhi a înregistrat miercuri 5.000 de noi infectări, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei. Autorităţile indiene sunt îngrijorate că în curând se vor înregistra 10.000 de cazuri noi zilnic în capitală.

Mumbai, cel mai afectat oraș din India

Capitala financiară Mumbai, cel mai afectat oraş din India cu peste 250.000 de cazuri şi peste 10.000 de decese, are în prezent aproximativ 2.000 de cazuri noi zilnic.

Premierul indian Narendra Modi a deplâns recent neglijenţa populaţiei, mai ales nerespectarea regulilor de distanţare socială.

India va testa un vaccin anti-COVID pe mii de persoane

Covaxin, vaccinul dezvoltat de Bharat Biotech, cu sediul la Hyderabad, în colaborare cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), se află printre numeroşii candidaţi la un vaccin anti-COVID aflaţi în diferite faze ale studiilor clinice la om în întreaga lume, conform agerpres.ro

Un grup de experţi din cadrul Drugs Controller General of India (DCGI) a recomandat intrarea Covaxin în faza a treia a studiilor clinice, după evaluarea datelor din primele două faze şi a unui studiu pe animale, a informat un purtător de cuvânt al autorităţii de reglementare.

Ministrul indian al Sănătăţii, Harsh Vardhan, a declarat că guvernul se aşteaptă ca unul sau mai multe vaccinuri să fie gata până la începutul anului 2021 şi lucrează la planuri pentru distribuirea acestora.