Curtea de Conturi și Autoritatea Electorală Permanentă încep controlul finanţării partidelor politice în august 2019.

Contactat de Digi24.ro, Constantin Mituleţu, preşedintele AEP, a declarat că „acum are loc perioada de rambursare, verificăm rambursarea pentru alegerile pentru Parlamentul European şi cheltuielile pentru referendum şi, ulterior, pe 26 august începem controalele pentru activitatea curentă şi activitatea de subvenţii. Controalele au loc la toate partidele”.

În aprilie, trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat marţi că, în luna iunie a acestui an, a acordat subvenţii partidelor politice în valoare totală de 28,7 milioane de lei.

PSD a primit 16.3 milioane de lei  Partidul Naţional Liberal – 7.4 milioane de ei, iar Uniunea Salvaţi România – 2,2 milioane de lei. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a primit, în iunie, 1,6 milioane de lei, Partidul Mişcarea Populară – un milion de lei, iar Uniunea Naţională pentru Progresul României – 43.754 lei.