Tim Hoettges, CEO, a făcut aceste comentarii în timp ce oficialii se ocupă de finalizarea elaborării legislației privind regulile pentru evaluarea capacitatății furnizorilor de a dota rețelele germane, care ar urma să facă obiectul unei revizuiri guvernamentale ale cărei termeni nu au fost încă agreați.

Hoettges a declarat că factorii de decizie politică au luat o decizie conștientă de a nu impune interdicții în avans furnizorilor din motive politice. Chiar și așa, grupul din Bonn extindea baza de furnizori care deservea operațiunile sale europene.

„Indiferent de politică, nu ar trebui să permitem niciodată dependența de un singur furnizor”, a declarat Hoettges reporterilor într-o conferință telefonică după ce Deutsche Telekom și-a publicat solide puternice din al doilea trimestru.

Huawei este principalul furnizor de echipamente de acces radio pentru noua rețea 5G a Deutsche Telekom din Germania – o relație criticată de unii parlamentari, care consideră firma chineză ca prezentând un risc de securitate națională. Huawei afirmă că echipamentul său este sigur.

Dar, luând în considerare toate țările europene în care fac afaceri împreună, baza de furnizori a Deutsche Telekom este mai extinsă. Se bazează pe furnizorii din SUA pentru 30% din toate achizițiile de tehnologie, furnizorii europeni și chinezi reprezentând 25% fiecare.

Hoettges a cerut, de asemenea, ca utilizarea tehnologiei deschise, bazate pe cloud, pentru rețele – cunoscută sub numele de OpenRAN – să fie ancorată în legislația germană, deoarece acest lucru ar fi important pentru dezvoltarea viitoare a rețelei Deutsche Telekom.

Articol realizat cu sprijinul Huawei Romania