Rareș Bogdan s-a născut pe 17 septembrie 1974. Acesta a urmat cursurile Liceului Teoretic „Lucian Blaga” și a finalizat Facultățea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și este masterand în Științe Politice. El a fost ziarist la „Ziua de Ardeal”, iar în anul 2004 a înființat alături de un prieten cotidianul „Ziua de Cluj”, unde a scris timp de șapte ani editoriale.

În anul 2012, Rareș Bogdan s-a mutat în Capitală și s-a angajat la Realitatea TV, unde s-a aflat la cârma mai multor emisiuni. Tot în același an, prezentatorul TV a primit din partea fostului premier, Emil Boc, oferta de a deveni purtător de cuvânt al Guvernului, însă a refuzat. Ulterior, a mai primit o ofertă, aceea de a candida din partea PNL Cluj la alegerile parlamentare, însă, și de această data, Rareș Bogdan a refuzat.

În prezent, politician fiind, Rareș Bogdan a făcut public principalul său obiectiv, după ce va ajunge în Parlamentul European, iar cei afectați pot fi Liviu Dragnea și Carmen Dan.

Jurnalistul susține că, odată ajung la Bruxelles, se va ocupa în special de apărarea libertății de expresie a presei, precum și de rezolvarea dosarului privind violențele din 10 august, unde un rol principal și active l-au jucat Liviu Dragnea și Carmen Dan.