Invitat la B1 Tv, de data aceasta în calitate de candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL, Rareș Bogdan a vorbit despre diaspora, electorat care l-a salvat în trecut și pe Traian Băsescu de la pierderea scaunului prezidențial. Mai mult decât atât, fostul jurnalist de la Realitatea Tv a și lăcrimat, ceea ce pe mulți internauți i-a determinat să-l critice aspru catalogând apriția lui drept un moment jenant.

„Am fost în vizită în toată Diaspora. Mi-au spus oamenii, ‘domnule Bogdan faceți ceva și ajutați-ne să ne întoarcem acasă !’ Toți strâng bani și îi trimit acasă. Ei sunt cel mai mare investitor al României din ultimii 12 ani. Noi vorbim despre cai verzi despre pereți !

Frații noștri de afară trimit cei mai mulți bani și aceia sunt banii oficiali trimiși prin bănci, prin transferuri bancare. Dar câți aduc săracii bani de Paște, banii în buzunare, atunci când granițele sunt pline? Nu aduc cu gențile săracii pentru că nu câștigă nici ei chiat atât de mult, ci, în buzunare pentru că-s plătiți cu 1200-1400 euro. Cine are 1800 euro, are salariu uriaș. Toți visează să-și ia o căsuță aici.

Fii atent. M-am uitat la bunica Biancăi Andreescu, românca născută în Canada care a câștigat Indian Wells. S-a născut acolo, dar vorbește perfect românește. Bunica ei a fost dusă pe brațe de cei din sat ca să vadă meciul. Și a zis “Bianca a câștigat, e nepoțica mea”. Astea sunt drame. Comuniștii ăștia care ne conduc astăzi i-au jignit pe acei oameni Din Diaspora, i-au jignit, își bat joc, îi consideră cetățeni de rang doi. Ei au două-trei joburi, dorm câte opt în aceeași casă. Noi îi abandonăm pe acei oameni?”, a povestit Rareș Bogdan în direct la B1 TV.