Rareș Bogdan este convins că prezența lui în PNL va fi una care să ridice partidul. Mai mulți politicieni liberali au fost testați de un sondaj CURS. Candidații care se află pe lista de europarlamentare, pe poziții eligibile, Vasile Blaga, Siegfried Mureșan nu reușesc să treacă de 11% cotă de încredere în rândul bucureștenilor, în timp ce Rareș Bogdan are o cotă de 28%.

Aducerea lui Rareș Bogdan poate fi un plus pentru PNL în București, în condițiile în care liberalii au un scor de 17% la capitolul intenție de vot, ocupând locul 4 în acest moment. Dacă se va reuși un transfer de încredere de la jurnalist, către partid, atunci liberalii ar putea spera la un loc 3 și la mărirea scorului actual.

Tot din acest sondaj se pot observa și scorurile pe care le au candidații din cursa internă pentru desemnarea celui care va concura pentru postul de primar general. PNL a pornit un proces de alegeri interne, în care s-au înscris Ciprian Ciucu, Gabriel Dumitrașcu și Florin Câțu, conform stiripesurse.ro

Ciprian Ciucu este consilier general, un critic acerb al Gabrielei Firea și era creditat cu cele mai mari șanse în această luptă internă. Cu toate acestea, Ciucu este pe ultimul loc la capitolul încredere având doar 6%, fiind depășit de Gabriel Dumitrașcu care înregistrează un scor de 8%, deși a intrat relativ recent în politică și de Florin Câțu, senator, care are 9%.

În acest context, tot PSD s-ar impune în alegerile pentru Primăria Capitalei, cu sau fără Gabriela Firea.