Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga. La vârsta de șapte ani, s-a mutat în țara natală a părinților ei, România, unde a început să joace tenis.  În scurt timp, sportiva s-a reîntors în Canada alături de familia sa, unde s-a antrenat la Ontario Racuet Club din Mississauga, iar la 11 ani, a început antrenamentele la Centrul Național de Antrenament din Toronto. Simona Halep a fost fost unul dintre idolii săi.

La turneul de anul acesta Indian Wells, Bianca Andreescu a fost una dintre cele mai mari surprize, ea obținând cel mai mare mare succes de la începutul carierei în circuitul profesionist.

Sportiva în vârstă de 18 ani, a șocat jurații cu ascensiunea impresionantă din startul acestui sezon, dar antrenorul său, Sylvain Bruneau, se aștepta la astfel de rezultate, fiindcă știe care este rețeta succesului a canadiencei.

„Este foarte ambiţioasă, pentru că e şi foarte talentată. Joacă un tenis complet, iar din punct de vedere mental e o războinică. Nu se teme şi e mereu acolo în momentele importante. Cu toate acestea, încă sunt multe aspecte care trebuie îmbunătăţite”, a declarat Bruneau, la radio-canada.ro.

De la începutul carierei, jucătoarea canadiană de tenis a strâns o avere de 1.704.919 dolari .