Rareș Bogdan susține că, odată ajuns la Bruxelles, se va îngriji în special de apărarea libertății de expresie a presei, precum și de rezolvarea dosarului privind violențele din 10 august, unde un rol activ l-au jucat și Liviu Dragnea și Carmen Dan, potrivit mărturiilor viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Apărarea libertății de expresie și a presei, pentru că va fi nevoie de un om care să se bată serios pentru apărarea libertății presei, la ce presiuni sunt în România, similare cu Ungaria, cu Polonia, chiar cu Rusia. Va fi nevoie de o voce care să permită existența unei prese libere în România, a dreptului la adunare publică, pentru că toate aceste lucruri vor fi din ce în ce mai îngrădite. Deja sunt îngrădite, iar lucrurile astea nu pot să rămână așa. Rezolvarea Dosarului 10 august, aflarea vinovaților – lucrurile clare care țin de drepturi și libertăți. Eu cred foarte mult în asta. Chiar dacă sunt oameni care mă critică și mă atacă fără niciun temei, voi lupta ca ei să aibă drepturi să mă atace în continuare, să spună toate nedreptățile despre mine în continuare, pentru că fără o libertate a presei, fără ca voi să scrieți ceea ce doriți și ce credeți, să vorbiți liber, cum a vorbit Rareș Bogdan pe televiziune șase ani de zile sau alții, nu mai există democrație,” a declarat Rareș Bogdan pentru Bugetul.ro.

Nu în ultimul rând, fosta gazdă de la „Jocuri de putere” atrage atenția asupra pericolului reprezentat de creșterea favorabilității curentului eurosceptic, dând ca exemplu în acest sens Frontul Național din Franța, condus de Le Pen, partid despre care Rareș Bogdan susține că reușește să strângă 40% din intențiile de vot ale francezilor.

În final, Rareș Bogdan face o scurtă trecere în revistă a subiectelor arzătoare de pe agenta europeană, pentru care europarlamentarii români vor trebui să găsească soluții în perioada următoare.

„Avem cinci milioane de români în afara granițelor. Nu poți să-i abandonezi, nu poți să spui nu mă interesează de ei, pentru că sunt frații noștri. Voi lupta pentru drepturile lor. Sunt 600.000 de români în Marea Britanie. Dacă Marea Britanie dorește să plece din UE, drepturile lor trebuie să le fie garantate. Plus, să nu uităm, avem de negociat puternic pentru românii din Austria, pentru că domnul Kurz și noul front dorește ca să existe o diferență între copilul imigrantului român și cel al imigrantului polonez. Acest lucru nu-l putem accepta. Frații noștri din Italia, care trebuie să-și înscrie mașinile în alte țări, pentru că altfel italienii îi supraimpozitează. Ai pentru ce să te bați, numai să vrei să te bați. Pentru românii din Bucovina, din Basarabia – o parte din ei au pașapoarte românești. Trebuie să intre sub protecție, trebuie să-i ajutăm să intre în marea familie europeană,” a conchis Rareș Bogdan.