Apar noi detalii despre evenimentele tragice din Caracal, care arată, încă o dată, că faptele reprobabile s-au petrecut într-un oraș mic, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. În mod ironic, șeful criminalului din Caracal a fost, acum mai mulți ani de zile, chiar o rudă a ultimei sale victime.

Florea Cumpănașu, unchiul tatălui Alexandrei, îl cunoaște destul de bine pe Gheorghe Dincă, cei doi lucrând împreună la Unitatea Militară 01256, din Caracal, în urmă cu mai mulți ani. Cumpănașu se ocupa de partea de resurse umane, în vreme ce Dincă era mecanicul unității. Însă unul foarte chiulangiu, susține unchiul de gradul doi al Alexandrei Măceșanu.

”Nu venea la program, stătea două, trei ore, apoi își vedea de ale lui. Soția lui lucra la spital, doamna Nuți (n.red. – Elena Dincă), la recoltat probe pentru analize. La fel, stătea două-trei ore dimineața, apoi gata, liber”, a declarat Florea Cumpănașu pentru libertatea.ro.

Iar asta se pare că nu era singura problemă de care se plângeau colegii lui Dincă de la acea vreme.

”Nu puteai să-i faci nici o observație, că sărea la tine, trântea, înjura. Într-o zi, comandantul unității m-a întrebat: Ce facem cu ăsta?. Și am răspuns: Ce să facem? Nu vine la program. Nu se ține de treabă. Zic să-l dăm afară”, și l-au dat afară, mai spune Florea Cumpănașu.

Acum, la mulți, mulți ani după acel incident, ruda Alexandrei crede că soarta se răzbună. ”Poate, dacă nu-l concediam atunci pe Dincă, nu se întâmpla asta. Tocmai el, dintre toți oamenii, să-mi ia nepoata”.