„Cred că primul lucru care se poate face pe zona de Horeca este să începem treptat deschiderea teraselor când cei de la Ministerul Sănătăţii vor permite – şi eu sper cât mai repede pentru că, spun sincer, cred că tuturor de aici şi tuturor celor care ne ascultă ne este dor să mergem să bem şi noi o cafea la o terasă, să ne mai uităm la lumea cum trece pe stradă – după care vor urma restaurantele în interior.

Hotelurile nu sunt închise, dar turiştii nu se duc. Poate turismul de business, dacă este nevoie cu adevărat să se circule dintr-o parte în alta”, a menţionat Virgil Popescu, în videoconferinţa „VorbIMM despre vouchere şi micro-granturi pentru IMM-uri”, organizată de CNIPMMR.

Turismul și zona Horeca, cele mai afectate

„Eu am spus tot timpul că turismul este pe timp de pandemie foarte sensibil. Eu nu cred că va putea fi reluat turismul atât timp cât turistul, consumatorul de turism, nu se va simţi în siguranţă să plece de acasă, să se ducă în vacanţă. Nu putem spune că facem turism introducând nişte reguli care sperie turiştii să se ducă să se relaxeze. De aceea, cred că trebuie toţi să avem răbdare ca lucrurile să se liniştească şi, evident, împreună cu hotelierii, împreună cu agenţiile de turism, să găsim cele mai bune soluţii pentru a reporni turismul”, a mai spus ministrul Economiei.