S-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova

Vineri, pe data de 17 noiembrie, s-a deschis Târgul de Crăciun de la Craiova! Tema evenimentului este Crăiasa Zăpezii, iar culorile predominante sunt alb și turcoaz.

Una dintre atracțiile din acest an este cea mai înaltă roată panoramică din România. Adusă din Olanda, are o înălțime de 40 de metri și o capacitate de 140 de persoane.

roata panoramica, targul de craciun craiova
SURSA FOTO: Facebook, Lia Olguţa Vasilescu

Târgul se desfăşoară în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piaţa Mihai Viteazul.

Vizitatorii o vor putea întâlni pe Crăiasa Zăpezii, se vor putea urca în cea mai mare roată panoramică din România sau îşi pot face poze la căsuţele unicat, pictate de artişti plastici, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Municipiului Craiova.

”Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălţime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane şi vine direct din Olanda.

Aşa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Municipiului Craiova.

Vizitatorii vor putea cumpăra produse specifice sezonului

Vizitatorii vor putea, de asemenea, să își cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova și din toate colțurile țării. Printre acestea se numără: mâncare tradiţională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoşi, waffles, burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decoraţiuni şi cadouri lucrate hand-made, globuri, coroniţe etc.

Nu vor lipsi nici patinoarul, caruselul, personajele de poveste, atelierele creative şi concertele.

Târgul de Crăciun de la Craiova va fi deschis zilnic, între orele 12:00 și 22:00. Își va închide porțile pe data de 2 ianuarie 2024.

Vezi aici toate imaginile postate de primarul Lia Olguţa Vasilescu.

S-a deschis și Târgul de Crăciun de la Sibiu

Tot vineri, mii de oameni au participat la deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu. Deschiderea a avut loc la ora 18:30, când s-au aprins și luminile festive în zonă.

La eveniment au luat parte atât sibieni, cât și turiști, cu sute de copii.

Evenimentul este deschis, în timpul săptămânii, între orele 11:00 și 22:00, iar în weekend, între orele 10:00 și 22:00.

În Piaţa Mare a municipiului Sibiu au fost amenajate peste 110 căsuțe. De asemenea, a fost amenajat, în premieră, un spaţiu expoziţional în curtea Palatului Brukenthal. Mai multe puteți citi aici.